Fallout 4:n uuden sukupolven päivitys julkaistiin – pelaajat raportoivat ongelmista kaikilla alustoilla

Fallout 4:n päivitys ei mennyt ihan putkeen.

26.4.2024 18:53

Fallout 4 on saanut odotetun uuden sukupolven päivityksensä.

Erityisesti PS5- ja Xbox Series X/S -konsoleille suunnattu päivitys lisäsi tukun uudistuksia kahdeksanvuotiaaseen toimintaroolipeliin. Mukana on esimerkiksi tuki korkeammille resoluutioille, pelin vakautta parantavia uudistuksia sekä uutta sisältöä.

Päivityksen julkaisu ei kuitenkaan sujunut ongelmitta. Esimerkiksi PlayStation Plus -tilauksensa kautta Fallout 4:n kirjastoonsa lunastaneet pelaajat eivät ole saaneet päivitystä ladattua. Xbox Series X/S:llä taas päivityksen kerrotaan rikkoneen kuvanlaatua priorisoivan grafiikkatilan toiminnan, ja peli toimii tällä hetkellä ainoastaan suorituskykytilassa.

Pc:llä Fallout 4 –päivityksen anti on kokonaisuudessaan suppeampi, mutta myös toteutetut muutokset ovat kirvoittaneet kritiikkiä pelaajilta. Esimerkiksi ultralaajakulmanäyttöjen tuki on tehty siten, että pelin käyttöliittymäelementit venyvät kuvasuhteen mukaisesti. Lisäksi päivitys on rikkonut sekä Fallout 4 -modeja että modattujen tallennusten lataamisen.

Päivitys on julkaistu sinänsä otolliseen aikaan. Pelaajat ovat nimittäin rynnänneet sankoin joukoin Fallout-pelien pariin vastikään Amazonin Prime Video -palvelussa julkaistun tv-sarjan ansiosta, ja Fallout 4 onkin kivunnut esimerkiksi Steamin pelatuimpien pelien kärkikymmenikköön.

Lähde: VGC, PC Gamer

Lisää luettavaa