Fallout 4:n maailma on toivoa täynnä – toisin kuin edeltäjänsä

Fallout 3:n harmaa lohduttomuus on kaukana marraskuussa ilmestyvän Fallout 4:n optimistisemmista puitteista.

31.8.2015 09:59

Marraskuussa ilmestyvä Fallout 4 pyrkii Bethesdan mukaan todistamaan, että ydintuhon jälkeinenkin maailma voi kukoistaa.

Official Xbox Magazine -julkaisulle antamassaan haastattelussa Bethesdan markkinointivastaava Pete Hines lupaa Falloutin tuoreimman osan piristävän pelisarjan ilmettä ainakin tarinankerronnan taholla. Miehen mukaan Fallout 4:n hahmot elävät hyvin erilaisessa maailmassa kuin edellisen pelin menneisyydenkaipuiset sankarit.

– Fallout 3 oli hieman kolkko ja toivottoman oloinen, ja pelin pääjuonen tarkoituksena tuoda toivoa takaisin maailmaan. Tämä osa on päässyt jo yli siitä, Hines selittää artikkelissa.

Hinesin mukaan Fallout 4:n revitty ja ruoskittu Boston on kaikesta huolimatta sen asukkien ainoa koti, eivätkä he juuri kaipaa parempaa. Maailmansodan vaikutukset ovat muuttuneet ajan myötä katastrofista maapallon normaalitilaksi, ja ihmiskunta pyrkii liikkumaan nostalgiassa vellomisen sijaan jatkuvasti eteenpäin.

– Sillä ei ole väliä, miten asiat olivat ennen. Maailmaa ei tulla uudelleenrakentamaan sellaiseksi, kuin se ennen oli. Se on poissa, ja näin asiat ovat nyt. Tältä normaali näyttää. Tältä elämä näyttää, Hines kertoo. 

Fallout 4 ilmestyy 10. marraskuuta niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin.

Lähde: Gamespresso

Lisää luettavaa