Fallout 4:n juonesta tuskin kuullaan enää pihaustakaan ennen julkaisupäivää.

Pelisivusto IGN:n piinapenkkiin joutunut Pete Hines Bethesdan markkinointiosastolta uskoo pelin tarinan pysyvän salaisuutena H-hetkeen asti. Hinesin mukaan jopa lehdistölle näytetyt demot ovat tarkoituksella vältelleet pelille keskeisten hahmojen tai juonikuvioiden käsittelemistä, ja linja tulee jatkumaan samanlaisena aina marraskuulle saakka. 

– Järkyttyisin itse, jos sanoisimme juonesta enää yhtään enempää. Tahdomme antaa kaikkien kokea sen itse pelissä, Hines kertoo haastattelussa.

Miehen mukaan pelin markkinointi on jatkuvaa tasapainottelua: pelaajien täytyy saada teoksen sisällöstä jonkinlainen kuva, mutta Bethesda ei tahdo paljastaa siitä etukäteen liikaa. Yleisön herättely ei kuitenkaan ole ollut innolla odotetun Fallout 4:n kohdalla vaikeaa, minkä takia julkaisija uskalsi pitää pelin mainoskampanjan lyhyenä.

– Tiesimme, että Fallout 4:ää tulisi seuraamaan kohu ja melu, joten emme tarvinneet yhtä paljon aikaa mielenkiinnon herättämiseen kuin jotkin muut pelit, Hines selittää.

Hines painottaa haastattelussa kuitenkin, että peli tulee ehdottomasti olemaan odottamisen arvoinen. Miehen mukaan kaikkein korkeimmat odotukset ovat ehkä itse studion jäsenillä.

– Fallout 4:n tiimi uskoo, että se on suurin ja kunnianhimoisin peli, jota he ovat koskaan olleet tekemässä. Skyrimin, Fallout 3:n, Oblivionin ja Morrowindin tekijöiltä se on aika paljon sanottu, Hines summaa.

Fallout 4 julkaistaan 10. marraskuuta pc:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Lähde: IGN, PC Gamer

Lisää luettavaa