Fallout 4:ään retkahtanut pelaaja haastaa Bethesdan oikeuteen elämänsä tuhoamisesta

Fallout 4 tuhosi siperialaisen himopelaajan elämän, ja Bethesda saisi miehen mielestä maksaa tekosistaan.

19.12.2015 11:49

Fallout 4:ään koukkuun jäänyt pelaaja tahtoo haastaa Bethesdan oikeuteen, raportoi venäläinen RT-uutissivusto.

Siperian Krasnojarskista kotoisin oleva 28-vuotias mies aikoi viettää pelin parissa muutamia iltoja, mutta retkahti teokseen lopulta täysin kolmen viikon ajaksi. RT:n raportin mukaan pelaajaparka sai potkut työpaikaltaan poissaolojensa takia, lopetti ystävilleen puhumisen, sai vaimonsa hakemaan avioeroa ja kärsi terveysongelmista pelimaratoninsa aikana.

Mies tahtoo nyt haastaa pelin kehittäneen Bethesdan ja sen venäjäksi kääntäneen lokalisointifirman SoftClubin oikeuteen kärsimiensä vahinkojen johdosta. Mies pyytää yhtiöiltä yhteensä puolta miljoonaa Venäjän ruplaa eli vajaata 6500 euroa korvauksena tuskistaan.

– Jos olisin tiennyt, että peli on näin koukuttava, olisin ollut varovaisempi. Olisin jättänyt sen ostamatta tai lykännyt pelaamista lomille, mies kommentoi.

Vastaavaa oikeusjuttua ei ole ennen nähty Venäjällä, mutta muualla maailmassa moinen ei ole täysin ennenkuulematonta. Yhdysvalloissa oikeus määräsi korealaisen NCSoftin maksamaan Lineage II -verkkopeliin lähes rampauttavasti koukkuuntuneen miehen oikeuskulut vuonna 2010, vaikka pelitalo yritti taistella oikeusjuttua vastaan käyttöehtoihinsa vedoten.

Lähde: RT, Digital Trends

Lisää luettavaa