Kahden vuoden ikää lähestyvä verkkopeli Fall Guys: Ultimate Knockout muuttuu ilmaiseksi. Muutos tapahtuu 21. kesäkuuta, jolloin moninpelipöhköily löytää tiensä samalla Switchille, Xboxeille, Epic Games Storeen sekä natiivisissa kuosissa myös PlayStation 5:lle.

Jo entuudestaan Fall Guys on ollut osa PlayStation 4:n ja Steamin tarjontaa. Pelin jo omistavat voivat odottaa ilmaismuutoksen myötä itselleen lahjoituksena Legacy Pack -etusetin, joka pakkaa sisäänsä ylimääräisiä kosmeettisia esineitä sekä pelin seuraavan kauden palkintopassin.

Fall Guysin seuraava sisältökausi käynnistyy samaan aikaan ilmaismuutoksen kanssa tuoden peliin niin uusia esineitä kuin tietenkin lisää kenttiä koettavaksi. Kehittäjä Mediatonicilta luvataan, ettei pelin kenttiä piiloteta maksumuurin taakse, vaan kaikki pelaajat pääsevät nauttimaan samasta pelillisesti sisällöstä. Pelin kotisivuille rekisteröityessa kaikki pelaajat voivat tienata vielä myös ylimääräisiä lisäetuja.

Uuden aikakauden kunniaksi seuraava kausi kantaa nimeä Season 1: Free for All.

Noin muuten Fall Guysin voi odottaa tukevan kaikilla laitteilla alustojen välistä moninpeluuta sekä mahdollisuutta myös hyödyntää yhtä ja samaa pelaajaprofiilia alustasta riippumatta Epic Games -tilin voimin. Pelin sisäistä taloutta suoraviivaistetaan niin, ettei ansaittuja kruunuja käytetä enää vastaisuudessa esineiden hankintaan, vaan bisnes pyörii keskeisesti Kudos-pisteiden merkeissä. Jo hallussa olevista kruunuista Mediatonic lupaa pelaajille Kudos-hyvityksiä.

Mitä tulee hieman kaukaisempaan Fall Guys -tulevaisuuteen, on Mediatonic kertonut kehittävänsä peliin kenttäeditoria. Sen julkaisuajankohdasta ei ole toistaiseksi kuitenkaan tietoa.

Alta katsottavissa on uudistuksia laajamittaisemmin selittävä julkistusvideo. Kiireisemmille tarjolla on myös lähetyksessä esitetty tuore traileri.

Fall Guysin siirtyminen ilmaispeliksi tapahtuu noin vuoden verran sen jälkeen, kun Mediatonic siirtyi Epic Gamesin omistukseen. Myös esimerkiksi Rocket League teki aikoinaan hyppäyksen ilmaispeliksi hieman sen jälkeen, kun Epic osti sen kehittäneen Psyonixin.

Lähde: Fall Guys (kotisivu)

Lisää luettavaa