Varsinkin useilla Facebook-peleillään itsestään tunnetun tehnyt Zynga on jatkanut epävakaata eloaan. Yhtiö on vahvistanut tehneensä tammi-syyskuussa nettotappiota 161 miljoonaa dollaria (noin 123 miljoonaa euroa), joista 53 miljoonaa dollaria eli 40 miljoonaa euroa karkasi tiehensä heinä-syyskuussa.

Talouttaan vakauttaakseen yhtiö on irtisanonut noin viisi prosenttia vakiotyöntekijöistään ja sulkenut ainakin yhden pelistudioistaan. Se myös lopettaa 13 vanhempaa peliään ja vähentää The Ville -peliin tehtäviä sijoituksia.

Aivan silkkaa alamäkeä Zyngan elämä ei kuitenkaan ole vielä ollut. Yhtiön tekemä tulos ei nimittäin ollut yhtä brutaali kuin se antoi alkujaan odottaa ja näin sen osakkeet päätyivät peräti nousemaan tulosraportin jälkeen yli kymmenellä prosentilla. Toki aiemmin kesällä ne olivat ehtineet jo sukeltaa sellaiset 40 prosenttia.

Yhtiön liikevaihto oli heinä-syyskuussa 317 miljoonaa dollaria (n. 242 miljoonaa euroa), mikä on lähemmäs 10 miljoonan dollarin parannus viime vuoden vastaavan ajanjakson tulokseen verrattuna. Sen tuotteiden kuukausittainen uniikkien kävijöiden määrä oli myös kasvanut 17 prosentilla viime vuodesta ja on nyt  177 miljoonaa.

Kuukausittaisia maksavia uniikkeja käyttäjiä sillä on kuitenkin enää noin 3 miljoonaa. Huhti-kesäkuun aikoihin niitä oli vielä 4,1 miljoonaa. Yhtiö syyttää muutoksesta Draw Something -pelin heikkenemistä.

Lähde: Zynga, Edge

Kuukausittaisia uniikkikävijöitä Zyngan tuotteilla on 177 miljoonaa, ei 311 miljoonaa kuten uutisessa alkujaan luki. Suurempi luku on yhtiön kuukausittaisten aktiivikävijöiden määrä.

Lisää luettavaa