Kymmenvuotiaan EVE Online -massiivimoninpelin ja samaan universumiin sijoittuvan Dust 514 -ilmaisräiskinnän palvelimet on otettu väliaikaisesti pois käytöstä. Peleistä vastuussa oleva pelistudio CCP on ilmoittanut toimenpiteen olevan vastaus aiemmin tänään havaittuun palvelunestohyökkäykseen.

Hyökkäyksen havaitsemisen jälkeen CCP ehti jo kertaalleen avata palvelimensa uudelleen käyttöön, mutta näki parhaana kuitenkin sulkea ne nopeasti toistamiseen. Parhaillaan yhtiö jatkaakin tapauksen tutkimista ja käy samalla perusteellisesti läpi koko infrastruktuurinsa tilaa.

CCP:n mukaan toimenpiteiden johdosta yhtiön pelien pelaaminen ei välttämättä onnistu useampaan tuntiin, sillä se ei halua turhaan kiirehtiä toimenpiteidensä kanssa. Kehittäjät pitävät pelaajia ajantasalla muun muassa EVE Onlinen Twitter-tilin avulla, sillä myös pelien kotisivut ovat parhaillaan poissa käytöstä.

Päivitys kello 15.10: Palvelimet ovat jälleen käytössä. Kehittäjä CCP myös vakuuttaa, että hyökkäyksen mahdollistanut aukko yhtiön järjestelmissä on paikattu ja ettei tapahtuma millään tavalla vaarantanut pelaajien tietoja.

CCP on aikeissa hyvittää tapahtuman vielä jollain tavalla.

Lähde: EVE Online (Facebook)

Lisää luettavaa