Eurooppalaisia taas sorsitaan? Kiitelty taistelupeli katosi PlayStation Storesta

Järkyttävän huonosti Euroopassa käsitelty Persona 4 Arena on nyt kadonnut tyystin saatavilta Euroopan PlayStation Storesta "julkaisijan pyynnöstä".

24.5.2014 02:36

Suositun roolipelisarjan pohjalta kyhätty taistelupeli Persona 4 Arena ei tunnu viihtyvän Euroopassa. Tarkkasilmäiset pelaajat ovat huomanneet, että peli lisäsisältöineen näyttää kadonneen tyystin vanhan mantereen PlayStation Storesta, minkä on PlayStation Blog -sivustolla myöhemmin myös vahvistanut kauppapaikan edustaja Jawad Ashraf.

Persona 4 Arena on poistettu PS Storesta julkaisijan pyynnöstä. Minulle ei ole annettu syytä, tiedän vain, että teimme työtä käskettyä. Pahoittelen, etten voi kertoa asiasta selvemmin, Ashraf taustoitti tapahtumia.

Xbox 360:n latauskaupassa taistelupeli näyttäisi olevan saatavilla ainakin vielä toistaiseksi.

Guilty Gear -kehittäjä Arc System Worksin työstämällä Persona 4 Arenalla on jo ennalta ollut hyvin mutkikas historia Euroopassa. Siinä missä Atlus julkaisi pelin Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle Japanissa ja Pohjois-Amerikassa kesällä 2012, saatiin peli Eurooppaan julkaisija Zen Unitedin toimesta vasta lähes vuoden verran myöhemmin. Tapahtumasta teki erittäin tuskallisen se, että peli on ollut historiallisesti sekä Xboxilla että PlayStationilla aluelukittu. Pelin hankkiminen Amerikasta ei siis oikein toiminut hätävararatkaisuna kiireisimmille.

Zen United tai Atlus eivät ole kommentoineet poistotapahtumaa.

Persona 4 Arenan todella heikosti hoidettu Euro-julkaisu ei lupaa hyvää peliä seuraavalle Persona 4 Arena Ultimax -pelille. Enemmän hahmoja ja uusia juonikiekuroita sisältävä uutukainen on virallisesti tekemässä matkaansa kyllä jo Yhdysvaltoihin, mutta mitään varmuutta ei vielä ole siitä, mitä Euroopan suhteen tulee käymään. Vielä ei edes tiedetä, onko aluelukitus tekemässä paluuta jenkkijulkaisuun.

Ohessa traileri Ultimaxista.

Lähde: PlayStation Blog, Siliconera

Lisää luettavaa