Euroopassa peli-ikärajoja säätävä PEGI paljasti erikoismerkinnän virtuaalitostoksia sisältäville peleille

Ikärajaorganisaatio PEGI huomioi vielä myöhemmin tänä vuonna, mikäli fyysisenen peli sisältää mahdollisuuden oikealla rahalla tehtäviin digitaalisiin ostoksiin.

30.8.2018 19:22

Euroopassa peli-ikärajoista laajalti linjaava PEGI on ottamassa käyttöön uuden sisältömerkinnän pelien sisäisiä ostoksia varten. Loppuvuodesta alkaen mikäli fyysisesti myytävä peli tarjoaa siis mahdollisuuden tehdä jonkinlaisia ostoksia oikealla rahalla, pitäisi pelin kannesta löytyä seuraavanlainen merkki.

PEGI-johtaja Simon Littlen mukaan merkinnän tarkoituksena on auttaa välittämään vanhemmille tieto siitä, että osan peleistä sisällä on mahdollista käyttää oikeaa rahaa ja reagoida tähän sitten niin kuin parhaaksi näkee. Little kuvailee, kuinka kyseessä on perustietoa, josta osa vanhemmista ei koe olevansa kuitenkaan aina tarpeeksi perillä,

PEGIn päätöksessä näyttää painaneen aiemmin toukokuussa markkinointitutkimus Ipsoksen järjestämä kysely perheiden tavasta käyttää rahaa pelien sisäisiin ostoksiin. Briteistä, Ranskasta, Saksasta ja Espanjasta kerätyn tiedon mukaan videopelejä pelaavien lapsien vanhemmista kaksi viidestä ilmoitti, että heidän lapsensa on ostanut jotakin pelien sisällä oikealla rahalla. Kyseisistä vanhemmista kahdeksan kymmenestä on tehnytt lapsensa kanssa jonkinlaisen sopimuksen pelejä koskevasta rahankäytöstä.

Aiemmin alkuvuodesta myös Amerikassa ikärajoja asettava ESRB ilmoitti ryhtyvänsä huomauttavaan pelien sisäisistä ostoksista tuotteissa, jotka ovat sellaisia tarjoamassa. Toimenpide näytti olevan laajalti reaktio viime vuonna mikromaksuista ja loottilaatikoista nousseeseen keskusteluun, jonka keskiössä erityisesti  Star Wars Battlefront II pyöri vinhaa vauhtia.

Lähde: PEGI

Lisää luettavaa