EU-komissio on venyttänyt päätöksentekoaan Microsoftin Activision Blizzard -kaupan tiimoilta.

Uutistoimisto Reuters kertoo EU-komission aikovan ilmoittaa päätöksestään toukokuun 22. päivään mennessä. Aikaisemmin päätöksen takarajaksi oli asetettu 25. huhtikuuta.

Komission kerrotaan käyttävän jatkoaikaansa Microsoftin tarjoamien myönnytysten arviointiin. Yhtiö on kertonut kevään aikana tehneensä useita pitkäkestoisia sopimuksia, joiden myötä se aikoo tuoda pelejään kilpaileville alustoille. Mikäli kauppa saa kilpailuviranomaisten hyväksynnän, koskisi sopimus myös Activision Blizzardin pelejä, kuten paljon tapetilla ollutta Call of Duty -pelisarjaa.

Lisäksi komissio aikoo kuulla Microsoftin kilpailijoita ja asiakkaita ennen päätöksen tekemistä. Äänekkäimmin kauppaa on vastustanut Sony, jonka mukaan kaupalla olisi kilpailua heikentävä vaikutus markkinoille. Sony on esimerkiksi kertonut Microsoftin saattavan julkaista Call of Dutyn heikompilaatuisena versiona PlayStationille ja näin ohjata kuluttajia omien alustojensa suuntaan.

EU-komission ohella kauppa edellyttää hyväksyntää myös Yhdysvalloissa ja Isosta-Britanniassa. Päätösten odotetaan syntyvän kevään aikana.

Lähde: Reuters

Lisää luettavaa