Microsoftin Activision Blizzard -jättikauppa on saanut hyväksynnän EU:ssa.

Kuten aikaisemmin uumoiltiin, antoi EU-komissio hyväksyntänsä noin 69 miljardin euron yrityskaupalle. Komissio antoi kuitenkin hyväksynnälle ehdot, joita Microsoftin on noudatettava.

EU-komission lausunnon mukaan kaupalla ei ole haitallisia vaikutuksia kilpailuun konsoli- tai tilauspalvelumarkkinoilla. Yrityskaupan arvioidaan kuitenkin sisältävän pelien suoratoistomarkkinoihin liittyviä riskejä, joihin liittyen Microsoft on antanut lupauksia ennen EU:n päätöstä.

Kaupan edellytyksenä on, että Microsoft tarjoaa kymmenen vuoden ajan Euroopan talousalueen kuluttajille mahdollisuuden suoratoistaa vapaasti hankkimiaan Activision Blizzardin pc- ja konsolipelejä suoratoistopalveluissa. Lisäksi yhtiön on tarjottava suoratoistopalvelun tarjoajille vapaa lisenssi Activision Blizzard -pelien suoratoistoon pc- ja konsolipelaajille.

Suoratoistomarkkinoihin liittyvä kilpailuasetelma oli juuri Yhdistyneiden Kuningaskuntien kilpailuviranomaisen CMA:n huolena tämän annettua oman hylkäyksensä kaupalle aikaisemmin keväällä. CMA:n toimitusjohtaja Sarah Cardell kommentoikin EU:n päätöstä tuoreeltaan kertomalla CMA:n pitävän edelleen kiinni päätöksestään EU:n hyväksynnästä huolimatta.

Lähde: VGC, EU-komissio

Lisää luettavaa