Etsivätoimisto Pinkerton perääntyykin taistelussa Red Dead Redemption 2:ta vastaan

Pinkertonin kiista Rockstarin ja Take-Twon kanssa on ohi.

13.4.2019 21:04

Rockstar Games ja Take-Two eivät ole enää etsivätoimisto Pinkertonin tähtäimessä. Take-Two on vahvistanut, että Pinkerton on vetänyt pois syytökset, joiden mukaan Red Dead Redemption 2:ssa tehtiin luvatta viittauksia yhtiöön.

Pinkertonin perääntymisen myötä Take-Two on luopunut oikeudelle tekemästään valituksestaan, jonka se nosti Pinkertonin syytöksistä johtuen. Tapaus on käytännössä nyt siis loppuunkäsitelty.

– Take-Two voi vahvistaa, että nykypäivän Pinkerton Consulting & Investigation -yhtiö on luopunut vaatimuksistaan koskien Red Dead Redemption 2:ta ja näin ollen Take-Two ei jatka oikeustoimiaan Pinkertonia vastaan, Take-Two kertoo GamesIndustrylle antamassaan tiedotteessa.

Pinkertonin agentit ovat isohkossa roolissa Red Dead Redemption 2:ssa, sillä ne jahtaavat pelin päähenkilö Arthur Morganin edustamaa rosvojoukkoa. Viittausta etsivätoimistoon ei ole tullut tyhjästä, sillä Pinkerton on ollut olemassa myös 1800-luvulla ja vaikuttanut näin ollen isosti siis ajanjaksolla, johon Red Dead -pelit ovat perustuneet.

Take-Two kommentoi tapausta aiemmin toteamalla, kuinka Pinkerton ei voi käyttää tavaramerkkilakia menneisyyden omimiseen ja historiallisten viittauksien tekemiseen. Red Dead Redemption 2 ei ole ollut edes ainoa viihdetuote, joka on sisältänyt viittauksia Pinkertoniin, vaan yhtälailla niitä on nähty pelien osalta esimerkiksi BioShock-sarjassa ja televisiossa muun muassa suursuositussa Deadwoodissa.

Pinkerton kuuluu nykyisin osaksi ruotsalaista turvallisuusalan yhtiötä Securitasta.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa