Erikoislaatuinen käsikonsoli Playdate avautuu ennakkotilattavaksi ensi kuussa – hinta 179 dollaria

Hintaan sisältyy 24 asteittain lisättävää peliä.

8.6.2021 21:41

Kaksi vuotta sitten päitä julkistuksellaan kääntänyt Playdate-käsikonsoli on ottamassa isomman askeleen kohti varsinaista julkaisuaan. Erikoislaatuisen laitteen takana oleva yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Panic kertoo, että ennakkotilaukset käynnistyvät heinäkuussa, mistä olisi tarkoitus varoittaa myös ennakkoon vielä viikkoa ennen tilausten käynnistymistä.

Varsinaiseksi oletushinnaksi mustavalkoista näyttöä ja kampiohjainta hyödyntävälle Playdatelle on muodostumassa nyt 179 dollaria, mikä on globaalin komponenttipulan johdosta kolmekympiä enemmän kuin mistä Panic puhui laitteen julkistuksen aikoihin. Laitteeseen alkujaan kaavailtu kahden gigatavun flash-muisti on tosin tuplaantunut kehityksen varrella ja hintaan kuuluu nyt osaksi smalla 24 peliä, mikä sekin on tuplasti enemmän kuin mitä alun perin luvattiin.

Playdaten pelit julkaistaan asteittain kausimuodossa. Ensimmäinen kausi kestää 12 viikkoa, joista jokainen lisää laitteeseen aina kaksi peliä kerrallaan wifin välityksellä. Ensimmäisen kauden peleihin lukeutuvat muun muassa Katamari-tekijä Keita Takahashin Crankin’s Time Travel Adventure sekä QWOPista ja Getting Over Itista tunnetun Bennet Foddyn  työstämä Zipper. Myös lisäkausi on jo suunnitteilla, mihin osaa on ottamassa muun muassa Papers, Please ja Return of the Obra Dinn -tekijä Lucas Pope omalla Mars After Midnight -luomuksellaan.

Pelejä esiteltiin kevyesti osana Playdatella omistettua tuoretta verkkolähetystä, jossa sille näytettiin myös oma pelinkehitysohjelma Playdate Pulp. Pulp on Playdate-käyttäjien hyödynnettävissä ilmaiseksi ja tarjoaa mahdollisuuden luoda itselleen uutta pelattavaa verkkoselaimella toimivaa editoria käyttäen.

Tulossa Playdatelle on myös oma lisälaite, joka toimii sekä vanhaa matkatelevisiota muistuttavana telakkana laitteelle että myös lisäkaiuttimena esimerkiksi radiotarpeita varten. Mukana on lisäksi kynäteline, koska miksipäs ei?

Panicilla todetaan, ettei Playdaten pitäisi päätyä loppuunmyydyksi heti ennakkotilauspäivänä. Tarkoituksena yhtiöllä olisi pitää tilauskanavat alituisesti auki ja lähettää laitteita sitten asiakkaille sitä mukaan, kun ne valmistuvat.

Kokonaisuudessaan Playdaten tuoreen videoesittelyn voi katsastaa alta.

Lisää luettavaa