Erikoishyökkäyksiä, haasteita ja uusittuja klassikoita – seuraavien Pokémon-pelien trailerilla piisaa yllätyksiä

Uusi Pokémon Sun- ja Moon-video on täynnä julkistuksia koskien niin uusia ja vanhoja taskuhirviöitä kuten myös tuoreita ominaisuuksia.

1.8.2016 15:51

Uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon ovat saaneet tuoreen paljastuksilla täytetyn trailerin. Peräti noin viisiminuuttinen video paneutuu jälleen muutamiin pelikaksikossa nähtäviin uusiin ominaisuuksiin, ja esitteleepä se myös muutamia uudenlaisia taskuhirviöitäkin.

Eräs videon yllättävimpiä paljastuksia koskee klassisia ensimmäisen sukupolven pokémoneja. Sunin ja Moonin myötä muutamista klassisista hirviöistä saadaan pyydystettäväksi nimittäin kokonaan uudenlaisia versioita, jotka edustavat täysin erilaisia lajityyppejä kuin niiden alkuperäiset versiot. Aiemmin esimerkiksi tulityypin pokémonina tunnetuista vulpixeista voi löytää Alolasta jääkykyihin erikoistuneita yksilöitä, kun taas paikalliset exegguttorit ovat kääntyneet edustamaan lohikäärmetyyppiä.

Sun ja Moon vaikuttavat tuovan myös hieman muutoksia tavanomaiseen Pokémon-pelien etenemiskaavaan. Uutukaiset eivät tunnu enää sisältävän nimittäin perinteisiä taistelusaleja, vaan niiden roolin näyttävät napanneet uudet saarihaasteet. Saarihaasteet ajavat pelaajat tietysti sekä pokémon-taisteluihin, mutta yhtälailla ne voivat vaatia myös esimerkiksi tietynlaisten esineiden metsästämistä tietynlaisissa olosuhteissa.

Haasteita suorittamalla kohtaamaan päästään myös uusia toteemi-pokémoneja, jotka pystyvät kutsumaan taistelussa avukseen muita taskuhirviöitä.

Muita uusia videoilla paljastettavia ominaisuuksia ovat kerran per taistelu käytettävissä olevat uudet z-erikoisiskut sekä ratsu-pokémonit. Ratsu-pokémonit tuntuvat paikkaavan hieman aiemmista Pokémon-seikkailusta tuttua Hidden Machine -kykyjen kanssa kikkailua. Pelaajat saavat seikkailunsa yhteydessä jatkuvasti käyttöönsä nimittäin erilaisilla erikoiskyvyillä varustettuja ratsuja, jotka eivät taistele ollenkaan vaan auttavat pelimaailman tutkiskelussa. Niitä voi kutsua myös avukseen aina, kun niille vain ilmenee tarvetta.

Käsiksi uusiin taskuhirviöihin ja ominaisuuksiin päästään 23. marraskuuta, kun Pokémon Sun ja Moon julkaistaa Suomessa virallisesti 3DS:lle.

Lähde: Pokémon (1), (2)

Lisää luettavaa