Epic Games tarjosi Sonylle 200 miljoonaa PlayStation-yksinoikeuspeleistä, havitteli myös Microsoft- ja Nintendo-pelejä kauppaansa

Epic Games Store havitteli konsolipelien pc-versioita jättisummilla.

9.5.2021 11:11

Applen ja Epic Gamesin oikeuskiista on poikinut jälleen lisää tietoa Epic Games Storen markkinaosuuksien tavoittelusta.

Oikeudenkäynnin todistusaineiston joukossa julkaistut asiakirjat paljastavat Epic Gamesin tarjonneen Sonylle jättisummia yksinoikeudesta PlayStation-pelien pc-versioihin. Asiakirjan mukaan Epic tarjosi Sonylle 200 miljoonan dollarin vähimmäispalkkiota 4-6 pelistä.

Yhtiön sisäisessä asiakirjassa Epic Gamesin kerrotaan selvittäneen myös mahdollisuuksia tuoda Microsoftin ja Nintendon pelejä Epic Games Storeen. Microsoft ei kuitenkaan lämmennyt ajatukselle, sillä Epic Games Store kilpailisi suoraan pc:n Game Passin kanssa sisällöstä. Nintendo-pelien saamisen Epic Games Storeen taas katsottiin olevan kaukana jo yhtiön historian vuoksi.

Sonylle tehdyn tarjouksen kohtalosta ei ole tietoa. Toistaiseksi PlayStation-pelien pc-versioista Epic Games Storeen on päätynyt yksinoikeudella ainoastaan Predator: Hunting Grounds, joka tuli vuoden yksinoikeusjakson jälkeen saataville myös Steamiin, sekä ReadySet Heroes. Nimekkäämpi Horizon: Zero Dawn ja Days Gonen tuleva pc-versio taas ovat saatavilla samaan aikaan sekä Epic Games Storessa että Steamissa. 

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa