Epic Games Store ei ole vieläkään kannattava, Epic Games kertoo

Pelikauppa ei ole vieläkään päässyt voitolle.

7.11.2023 18:44

Epic Games Store ei ole vieläkään kääntynyt voitolliseksi, Epic Games kertoo.

Peliyhtiön vuonna 2018 lanseeraaman kauppapaikan tilanteesta saatiin lisätietoja Epic Gamesin ja Googlen välisen oikeuskiistan välityksellä. Oikeudessa lausunnon antaneen Epic Games Storen johtaja Steve Allisonin mukaan Epic Games Store on edelleen tappiollinen vielä viiden vuoden iässä.

Allison kertoi Epic Gamesin tavoitteena olevan edelleen Epic Games Storen markkinaosuuden kasvattaminen. Yhtiö on panostanut näkyvästi pelinkehittäjien ja julkaisijoiden houkuttelemiseen alustalleen pc-pelimarkkinoita hallitsevalta Steamilta. Epic Games Store ottaa pelien myynneistä vain 12 prosentin siivun, joka on merkittävästi vähemmän kuin Steamin ja muiden suurimpien jakelualustojen omaksuma 30 prosentin osuus. Aikaisemmin syksyllä yhtiö myös lanseerasi Epic First Run -ohjelman, jonka puitteissa pelinsä yksinoikeudella Epic Games Storessa julkaisevat kehittäjät saavat pelimyynnit lyhentämättöminä puolen vuoden ajan.

Epic Games on lisäksi pyrkinyt houkuttelemaan myös pelaajia ja potentiaalisia asiakkaita alustalleen ilmaisilla eduilla. Epic Games Store on tarjonnut käytännössä koko elinkaarensa ajan viikottain vaihtuvia ilmaisia pelejä käyttäjilleen. Yhtiö kertoi viime kuussa, ettei se kaavaile ilmaispelien jakamisen lopettamista vielä ensi vuonnakaan.

Lähde: The Verge

Lisää luettavaa