Indiepeleihin erikoistuneen latauskauppapaikka Desuran ongelmat eivät näytä päättyvän. Noin puolen vuoden ajan useat kauppaa hyödyntäneet pelinkehittäjät ovat valittaneet myöhässä olevista myyntimaksuista, ja nyt tietoon on tullut, että Desuran emoyhtiö Bad Juju Games on hakeutunut konkurssiin.

Konkurssihakemus näyttää tulleen varsin suurena yllätyksenä Bad Jujun työntekijöille, sillä yhtiön kehittäjäkontakti Lisa Morrison on kertonut kuulleensa asiasta ensimmäistä kertaa vasta nyt perjantaina Twitterissä. Morrison on pelisivusto Gamasutran mukaan saanut myöhemmin kyllä yhteyden Bad Jujun toimitusjohtajaan Tony Novakiin, joka on vahvistanut konkurssihakemuksen todeksi. Lakimiestensä pyyntöihin vedoten Novak ei kuitenkaan suostunut kertomaan asiasta vielä enempää.

Bad Juju ei ole toistaiseksi antanut minkäänlaista virallista lausuntoa tapahtuneesta. Desuran maksuongelmiin liittyen yhtiö tiedotti vasta kaksi viikkoa sitten että myöhästymisiä on tapahtunut, mutta samalla se takasi, että pelinkehittäjille kuuluvat myyntirahat tullaan kuitenkin vielä maksamaan.

Big Juju on ehtinyt olla Desuran ja siihen liittyvän Indie Royale -sivuston omistaja vasta viime joulukuusta alkaen. Puoli vuotta sitten yhtiö hankki molemmat Second Life -kehittäjä Linden Labilta, joka myöskin ehti omistaa Desuran vain noin vuoden ajan.

Ainakin vielä kirjoitushetkellä Desura näyttäisi palveluna olevan vielä toiminnassa. Project Zomboid -pelistä vastaava The Indie Stone ja Astrae-peliä Desurassa myyvä Nordwind Interactive ovat palvelun kotisivuilla tosin ryhtyneet jo varotoimenpiteisiin neuvomalla asiakkailleen, miten he voivat varmistaa pelien saatavuuden tulevaisuudessa, mikäli palvelu ajetaan alas.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa