Epäluottamuksen varjossa kuollut pelilatauskauppa Desura tekee paluuta

Reilu vuosi sitten kaatunut Desura-kauppapaikka on löytänyt uuden omistajan, joka ei tosin ota vastuuta kehittäjille maksamatta jääneistä rojalteista.

29.10.2016 04:15

Pienien indiepelien jakeluun erikoistunut latauskauppa Desura on palaamassa. Entisen omistajansa konkurssin myötä maan alle vajonneen kauppapaikan on ostanut hiljattain haltuunsa myöskin pelien myyntiin erikoistunut OnePlay-yhtiö, joka on samalla napannut haltuunsa lisäksi IndieRoyale- ja DailyRoyale-pelipalvelut.

Desuran palaamisesta on siinä mielessä mielenkiintoista kuulla, ettei kauppapaikan maine ollut erityisen ruusuinen sen kaatumahetkellä. Pitkin vuotta 2015 Desuraa ympäröivät nimittäin raportit maksamattomista kehittäjärojalteista, joista kaikki eivät ilmeisesti vieläkään ole löytäneet tietään oikeisiin käsiin.

Twitterin puolella OnePlay on sivunnut asiaa toteamalla, ettei se ole vastuussa rojalteista, joita Desuran entinen omistaja Bad Juju ei onnistunut maksamaan. Sen sijaan yhtiön mukaan maksamatta jääneet maksut ovat konkurssituomioistuimen vastuulla.

Päämääränä OnePlaylla olisi tuoda Desura takaisin lähitulevaisuudessa vanhassa muodossaan omana latauskauppanaan. Pyrkimyksenä firmalla olisi myös saada kaikki vanhat Desura-tilit ja niihin kytköksissä olevat pelit takaisin käyttäjien käsiin, mutta se ei ole voinut vielä varmuudella kertoa, mikäli tämä tulisi varmasti onnistumaan.

Lähde: Gamasutra, OnePlay

Lisää luettavaa