Entisen Call of Duty -äänitorven uusi selviytymispeli hylkääkin ilmaispelimallin

Robert Bowlingin oman Robotoki-studion debyyttipeli Human Element ei olekaan enää muodostumassa ilmaispeliksi, vaan tavanomaisemmin rahalla hankittavaksi kokemukseksi.

16.11.2014 04:45

Kaksivuotias yhdysvaltalainen pelistudio Robotoki on ottanut uuden suunnan debyyttipelinsä Human Elementin kanssa. Alkujaan ilmaispeliksi suunniteltua tuotosta kehitetään jatkossa sittenkin perinteisemmäksi maksulliseksi peliksi, sillä studiossa tehtiin hiljattain mielenkiintoinen havainto: ilmaispelimalli söi hauskuutta pelin ideoista.

Pelisivusto Gamasutran saamien tietojen mukaan Human Elementin liiketoimintamallin muuttaminen ei ole ollut mikään pieni juttu Robotokille. Suunnanmuutoksen myötä studio on joutunut lyömään sopimuksensa poikki pelin julkaisijaksi aikoinaan ryhtyneen Nexonin kanssa, mikä on johtanut samalla myös muutamiin potkuihin Robotokilla.

Ilmeisesti pulassa studio ei kuitenkaan ole, sillä se on aikeissa paljastaa uuden julkaisijansa joulukuun aikana.

Vuonna 2012 alkujaan julkistetusta Human Elementista ei ole vielä nähty juuri mitään taidekuvia kummempaa. Pelin on määrä olla eräänlainen verkossa pelattava zombeilla kyllästetty selviytymiskokemus ja sen on odotettu saapuvan ainakin niin Xbox Onelle, PlayStation 4 kuin pc:llekin. Pelistä oli varhaisessa vaiheessa suunnitteilla myös eräänlainen esiosa Android-konsoli Ouyaa varten, mutta tästä ideasta luovuttiin nopeasti.

Robotokin on perustanut vanha Call of Duty -konkari Robert Bowling. Ennen siirtymistään itsenäisen pelinkehityksen pariin hän toimi Infinity Wardilla ”luovana strategistina” ja oli näin yksi studion näkyvimpiä persoonia.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa