Entinen Valve-käsikirjoittaja julkaisi novellin netissä – ja se kuulostaa ihan Half-Life 2: Episode 3:lta

Half-Lifea vuosia kynäillyt entinen Valve-työntekijä Marc Laidlaw on saattanut paljastaa, mitä mahdollisessa Half-Life 2: Episode 3:ssa olisi voinut tapahtua.

25.8.2017 11:40

Valvelta reilu vuosi sitten lähtenyt käsikirjoittaja Marc Laidlaw on julkaissut nyt näin perjantaina mielenkiintoisen tekstin omassa henkilökohtaisessa blogissaan. Kyseessä novelli nimeltään Epistle 3, jossa hahmot, kuten Gertie Fremont ja Alex Vaunt, käyvät taistelua ilkeää Disparate-ryhmittymää vastaan.

Mutta mitäpä jos novelliin tekisi muutamia muutoksia? Mitäpä jos esimerkiksi kaikkien siinä esiintyvien hahmojen sukupuolet kääntäisi ympäri ja Gertie Fremont olisikin Gordon Freeman, Alex Vaunt nimeltään Alyx Vance ja Disparatea kutsuttaisiinkin Combineksi? Näin tarina kuulostaa kovasti jatko-osalta Half-Life 2: Episode 2:lle – toisin sanoen siis Half-Life 2: Episode 3:lta.

Laidlaw on kuvaillut Twitter-tilillään Epistle 3:a fanifiktioksi, jonka hän on tehnyt vuosia vanhan ”unen” perusteella. Hän ei ole puhunut suuremmin Half-Lifesta tai Valvesta novellinsa yhteydessä, eikä näin ollen ole siis antanut juuri kummempaa taustoitusta siinä kerrotulle tarinalle. Tiedossa ei esimerkiksi ole, miten pitkälle päässyt versio uudesta Half-Life-seikailusta Epistle 3:kaan olisi siis ollut.

Epistle 3:n löytää kokonaisuudessaan Laidlaw’n kotisivuilta. Mikäli sivut ovat vielä kirjoitushetken jälkeenkin alhaalla, löytää siitä version myös esimerkiksi Archive.orgista.

Laidlaw vaikutti Valvella aina vuodesta 1997 asti ja oli näin ollen mukana käsikirjoittamassa niin ensimmäistä kuin toistakin Half-Lifea. Hänen jälkeensä Valven käsikirjoittajat Chet Faliszek, Erik Wolpaw ja Jay Pinkerton ovat hekin myös jättäneet yhtiön.

Lähde: Marc Laidlaw (Twitter),  Rock Paper Shotgun, Eurogamer

Lisää luettavaa