Entinen Sony-pomo iloitsee suomalaiskrakkerin tuomiosta

Suomalaiskrakkerin häirinnän kohteeksi joutunut John Smedley ei säästellyt sanojaan Twitterissä tuomion jälkeen.

9.7.2015 05:31

Sony Online Entertainmentin entinen pomo John Smedley on kommentoinut tiukkasanaisesti suomalaisen krakkerin äskettäin saamaa tuomiota.

17-vuotias suomalainen tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa tietoverkkorikoksista ja törkeistä maksuvälinepetoksista ehdolliseen vankeuteen. Tiettävästi kyseinen henkilö oli osa Lizard Squadiksi kutsuttua ryhmittymää, joka otti vastuun Sonyn ja Microsoftin verkkopalveluihin kohdistuneista iskuista viime vuonna. Smedleyn mukaan suomalaiskrakkeri oli myös vastuussa hänen lennolleen viime elokuussa tehdystä pommiuhkauksesta.

Nykyisin Sonysta irrotetun Daybreak Game Companyn toimitusjohtajana toimiva Smedley nimitti tuomittua suomalaisnuorta Twitterissä ”pikku roistoksi” ja ”sosiopaatiksi”, joka ”vuosi tietojani ja teki kaikenlaista muuta sontaa minulle”. Smedley vaati viesteissään vastuuseen myös 17-vuotiaan vanhempia ja viittasi mahdollisiin oikeudellisiin jatkotoimiin.

Smedleyn johtama Daybreak Game Company irrottautui Twitter-kommenteista toteamalla, ettei se kommentoi henkilöstönsä yksityisasioita.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa