Entinen Assassin’s Creed -kehittäjä haastoi Ubisoftin oikeuteen

Patrice Désilets on lähtenyt oikeustaistoon Ubisoftin kanssa ranskalaisyhtiön hankkiuduttua miehestä eroon.

9.6.2013 14:39

Pelisuunnittelija Patrice Désilets on odotetusti haastanut ranskalaispelitalo Ubisoftin oikeuteen. Kanadalainen uutissivusto La Presse raportoi, että mies hakee toimillaan yhtiöltä yhteensä 400 000 dollaria sekä mahdollisuutta napata itselleen oikeudet Ubisoftin jäädyttämään 1666: Amsterdam -peliprojektiin, jonka parissa hän on viimeksi työskennellyt.

Désiletsin ja Ubisoftin sukset ajautuivat ristiin viime toukokuun aikoihin. Tuolloin Ubisoft ilmoitti miehen lähteneen yhtiöstä ”hyvässä hengessä” visioneuvottelujen jäätyä osapuolten kesken tuloksettomiksi. Tähän Désilets kuitenkin vastasi kertomalla, että oikeasti hänet irtisanottiin yhtiöstä perusteettomasti. Mies on myös kuvaillut, että irtisanomisen tapahduttua hänet saatettiin ulos työpaikaltaan kahden vartijan toimesta ilman, että hän kykeni keräämään henkilökohtaisia tavaroitaan tai hyvästelemään työtovereitaan.

Pelisuunnitelijalla on kosolti historiaa Ubisoftin kanssa. Désilets oli esimerkiksi yksi Assassin’s Creed -sarjan ensimmäisistä avainkehittäjistä, kunnes hän vuonna 2010 lähti yhtiöstä ja päätyi lopulta THQ Montrealin riveihin. Siellä hän aloitti työstämään 1666-projektiaan, joka kuitenkin yhdessä kehitysstudionsa kanssa päätyi kuluvan vuoden alussa Ubisoftille julkaisija THQ:n ajauduttua konkurssiin.

Désiletsin hakema summa koostuu niin vahingonkorvauksista, kulukorvauksista, erorahasta kuin myös kokonaisen vuoden kattavasta palkkasummasta. Vaatimus 1666:n saamiseen pohjautuu puolestaan raporttien mukaan siihen, että THQ:lla ollessaan Désiletsille annettiin sopimuksissa vapauksia ja etuja, joita Ubisoft ei ole ollut valmis hänelle myöhemmin myöntämään.

Ubisoft on vahvistanut medialle, että Désilets on lähestynyt heitä oikeusasioissa.

Lähde: Polygon, Game Informer, La Presse

Lisää luettavaa