Ensitestissä WWE ´12

Vuosittainen perinne ei katkea tänäkään jouluna. WWE-sarjan tuorein osa ilmestyy tänäkin vuonna juuri sopivasti kuusien alle. Testasimme uudistuneen painipelin ennakkoversiota.

14.11.2011 09:26

Vuosittainen perinne ei katkea tänäkään jouluna. WWE-pelisarjan tuorein osa ilmestyy tänäkin vuonna juuri sopivasti kuusien alle.

Seitsemässä edellisessä sarjan osassa nähty lisänimi, Smackdown vs. Raw, on nyt saanut lähteä. Peli on vain yksinkertaisesti WWE ’12.

Uusi peli, tuttua huttua

Kontrollointijärjestelmä on laitettu uuteen uskoon. Enää heitot eivät lähde oikeasta tikusta, vaan kaikki liikkeet toteutetaan napeista. Normaaleille ja vahvoille heitoille ei ole enää omia nappeja, vaan liikkeet vaihtuvat tilanteiden ja vastustajien mukaan.

Mikäli kehässä on useampi ottelija, kolmas osapuoli voi katkaista meneillään olevat sidonnat ja heitot.

Uutena ominaisuutena pelissä on comeback-systeemi. Pelaaja voi tehdä lajille tyypillisen ihmeparantumisen saatuaan tarpeeksi osumaa. Joskus siis kuritus voi kääntyä omaksi tappioksi, kun maahan hakattu painija tekee räjähtävän comebackin ja harjaa koko kehän tyhjäksi.

Ikävä kyllä luovutusliikkeistä karataan edelleen nappien rämpytyksellä, joka ei juuri mieltä ilahduta. Onneksi sentään selätyksistä noustaan kuitenkin minipelillä, jossa mittari on tarkoitus pysäyttää oikealla hetkellä. Mitä hakatumpi olet, sitä hankalampaa mittarin pysäyttäminen on.

Fysiikan tunnille siitä

Paljon ennakkohehkutusta osakseen saaneet fysiikat jäivät ennakkotestauksessa suurimmaksi pettymykseksi. Suurin osa kehässä tapahtuvista asioista kulkevat edelleen ennalta määrätyillä tavoilla.

Kehää ympäröi näkymättömät seinät, joita ei vahingossa ohiteta. Painija ei siis voi paiskautua pois kehästä esimerkiksi tiukan takavyöheiton seurauksena, ellei purkitettu animaatio näin määrää. Myös maassa makailevien painijoiden teleporttautumisia nähdään vielä jonkin verran, vaikkakin onneksi melko vähän.

WWE ´12 on kuitenkin melkoisen lupaava showpainipeli. Ennakkoversion perusteella edistysaskel ei tule olemaan niin valtava kuin optimistisimmat toivoivat, mutta nyt sarja tuntuu kuitenkin liikkuvan jo oikeaan suuntaan.

WWE ´12 ilmestyy Xbox 360:lle, PS3:lle, Wiille ja 3DS:lle marraskuun 25. päivä.

Lisää luettavaa