Embracer Groupin maailmanvalloitus jatkuu – entinen Duke Nukem -suurnimi 3D Realms ja kuusi muuta pelitaloa liittyvät osaksi THQ Nordicin emoyhtiötä

Myös muun muassa Deep Rock Galactic -kehittäjä oli ostoslistalla.

5.8.2021 18:10

Tiuhaan tahtiin pelitaloja haaliva Embracer Group on käynyt taas ostoksilla. Viimeisimpänä ruotsalaisyhtiö on ilmoittanut tehneensä jälleen kaikkiaan seitsemän uutta hankintaa yhdessä tytäryhtiöidensä Koch Median, Saber Interactiven ja Coffee Stain Studiosin kanssa.

Viimeisimmistä hankkeista nimekkäin on 3D Realms, joka tunnetaan muun muassa Duke Nukemin ja ylipäätänsä monen 90-luvun räiskinnän vanhana kotipaikkana. Uuden kodin se on löytänyt nimenomaan Saber Interactiven alaisuudesta, jota on asuttamassa vastaisuudessa myös 3D Realmsin kanssa pitkää kumppanuutta viime vuosina harrastanut Slipgate Ironworks. Tanskalaisstudio työstää parhaillaan esimerkiksi Kingpin: Reloadedia ja avusti kyberpunkninjailu Ghostrunnerin työstössä.

Osuvasti aiemmin tänä vuonna Embracer haali haltuunsa myös Gearbox Softwaren, joka on Duke Nukem -sarjan nykyinen omistaja.

Muita Embracerin hiljattaisia ostoksia ovat edustaneet Deep Rock Galactic -tekijä Ghost Ship Games, Road 96 -seikkailua parhaillaan työstävä DigixArt, Huntdown-kehittäjä Easy Trigger Games, virtuaalitodellisuuspeleihin erikoistunut Force Fieldsekä mobiilijulkaisija CrazyLabs. Yhtiöistää DigixArt ja Force Field toimivat osana Koch Mediaa, Easy Trigger ja Ghost Ship Games osana Coffee Stain Studiosia ja CrazyLabs suoraan Embracer Groupin alaisuudessa.

Lähde: Embracer Group

Lisää luettavaa