Embracer Groupilla menestyksekäs vuosi sodan varjosta huolimatta – vihjailee myös vanhojen klassikoiden uudelleenlämmittelystä

Ruotsalaisjätti ei aio istua uusimpien lisenssien päällä, mikäli tuoreinta raporttia on uskominen.

21.5.2022 13:03

Ruotsalaisyhtiö Embracer Group on julkaissut tuoreimman talousraporttinsa, jossa yhtiön toimitusjohtaja ja yksi perustajista Lars Wingefors summaa lukujen ohella myös kulunutta vuotta.

Wingeforsin mukaan Embracerin viimeisimmällä tilikaudella tapahtui positiivista kehitystä, sillä myynti kasvoi noin 9 miljoonasta Ruotsin kruunusta hieman yli 17 miljoonaan, joka euroissa tarkoittaa päälle 750 000 euron nousua. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli siis peräti 89 prosenttia. Yhtiön alkuvuotta on kuitenkin varjostanut odotetusti Ukrainan ja Venäjän välinen sodankäynti.

Toimitusjohtaja kertookin, että tähän mennessä vaara-alueilla majaansa pitävien, yhtiön alaisuudessa olevien pelitalojen työntekijöitä sekä heidän perheenjäseniään on saatu sijoitettua turvallisempiin maihin useita satoja, minkä lisäksi Embracer yrittää auttaa vielä Ukrainassa olijoita niin hyvin kuin suinkin pystyy. Humanitääriseen apuun ruotsalaisyhtiö on Wingeforsin mukaan käyttänyt tähän mennessä 50 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 4,7 miljoonaa euroa.

Sotauutisten ja positiivisten lukujen ohella ruotsalaisjätti kertoi raportissaan lisätietoa juuri solmittuun kauppaan liittyen Square Enixin kanssa, jonka myötä niin Crystal Dynamics, Eidos Montreal, kuin Square Enix Montrealikin siirtyvät Embracerin alaisuuteen 300 miljoonan dollarin hintalapulla, mukanaan oikeudet muun muassa Tomb Raider-, Deus Ex-, Thief- ja Legacy of Kain -pelisarjoihin.

– Ilmoitus kaupasta sai mahtavan positiivisen vastaanoton. Emme näe suurta potentiaalia pelkästään jatko-osissa, vaan myös uudelleenlämmittelyissä, remasteroinneissa, sivutuotteissa, sekä eri medioiden välisissä projekteissa Embracerin katon alla. Ilmoittamamme kauppa Square Enixin kanssa on tarkoitus viimeistellä tämän vuoden heinä-syyskuun välisenä aikana, Wingefors kertoo.

Vuonna 2011 perustettu Embracer Group on viimeisen puolentoista vuoden aikana hankkinut riveihinsä muun muassa sarjakuva- ja kirjakustantaja Dark Horse Comicsin sekä Borderlands-kehittäjä Gearbox Entertainmentin, lukuisten muiden ohella.

Lähde: Embracer Group

Lisää luettavaa