Embracer Group kertoo irtisanoneensa lähes tuhat työntekijää ja päättäneensä 15 projektia – leikkaustalkoot jatkuvat edelleen

Peliyhtiön uudelleenjärjestäytyminen etenee.

16.11.2023 20:00

Peliyhtiö Embracer Group on antanut tilannekatsauksen merkittävään organisaatiouudistukseensa.

Taloudellisiin vaikeuksiin joutunut Embracer Group kertoi kesällä aloittavansa mittavan yritysjärjestelyn, jonka tavoitteena on ollut leikata yhtiön kuluja. Ruotsalaisyhtiön on kerrottu syksyn mittaan irtisanoneen joukon kehittäjiä useista studioistaan ja päättäneen peliprojekteja. Leikkausten mittakaavasta on saatu nyt tarkempia tietoja Embracerin osavuosikatsauksessa.

Embracer Group kertoo irtisanoneensa syyskuun lopussa päättyneen vuosineljänneksen aikana 900 työntekijäänsä. Määrä vastaa noin viittä prosenttia yhtiön henkilöstöstä. Irtisanotuista henkilöistä yli puolet työskentelivät pelinkehityksessä. Lisäksi Embracer kertoo alaskirjanneensa 15 projektia, joista suurin osa on ollut julkistamattomia pelejä. Työn alla olleita pelejä on siis mitä todennäköisemmin päätetty. Kyseiset projektit ovat olleet työn alla Amplifierin, Freemoden, Gearboxin, Plaionin, Saber Interactiven ja THQ Nordicin studioissa.

Merkittävistä leikkauksista huolimatta Embracer kertoo jatkavansa edelleen uudelleenjärjestelyään. Yhtiön mukaan luvassa on siis lisää studioiden sulkemisia ja väen vähennyksiä tulevien kuukausien aikana.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa