”Tänä jouluna sain potkut” – Embracer Groupin irtisanomiset osuivat tanskalaisstudioihin

Embracerin luuta pyyhkii.

16.12.2023 11:31

Ruotsalaisyhtiö Embracer Groupin leikkaukset ovat löytäneet seuraavan uhrinsa.

Viime vuosina näkyvästi laajentunut Embracer Group on tänä vuonna tehnyt merkittäviä leikkauksia omistamissaan studiossa. Irtisanomisten taustalla on kesällä sivu suun mennyt miljardiluokan kauppa, jonka peruuntumisen seurauksena yhtiö on joutunut keventämään kulurakennettaan.

Uusimpana Embracerin leikkausten kohteeksi ovat joutuneet Tanskassa toimivat 3D Realms ja Slipgate Ironworks. Embracer ei ole vahvistanut irtisanomisia julkisesti, mutta lähteiden mukaan merkittävä määrä työntekijöitä on irtisanottu molemmista pelitaloista.

Verkossa asiasta kertoivat esimerkiksi 3D Realmsin alkuperäinen perustaja Scott Miller, joka kertoi kuulleensa irtisanomisista useista lähteistä. Myös kehittäjä Michael Markie vahvisti väitteet Twitter-viestissään:

– Tänä jouluna sain potkut, Markie kommentoi.

Embracer Groupin omistukseen Slipgate ja 3D Realms päätyivät vuonna 2021 tytäryhtiö Saber Interactiven kautta. 3D Realms tunnetaan esimerkiksi Duke Nukem 3D -räiskintäklassikon julkaisijana, joskin studio ehti käytännössä jo lopettaa toimintansa taloudellisten vaikeuksien vuoksi ennen sen myyntiä tanskalaiselle holding-yhtiölle vuonna 2014.

Slipgate Ironworks taas on viime vuosina erikoistunut käännösprojekteihin, joskin studion oli määrä julkaista tammikuussa pari vuotta sitten varhaisversiona ilmestynyt fantasiaräiskintä Graven. Kyseisen projektin tulevaisuudesta ei tällä erää ole tietoa.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa