Elvytysyritys on ohi: BioWare perui Anthemin suuret korjaussuunnitelmat

Kehittäjät siirtyvät uuden Dragon Agen pariin.

24.2.2021 20:06

BioWaren suuret suunnitelmat räiskintäpeli Anthemin elvyttämiseksi on peruttu. Pelitalo on ilmoittanut virallisessa blogissaan, että sen niin sanottu Anthem Next -uusiohanke on päätetty lopettaa, jotta yhtiö voi koronapandemian alla keskittää aikansa ja energiansa niin Dragon Age– ja Mass Effect – sarjan kuin Star Wars: The Old Republicin kehittämiseen.

– 2020 oli erilainen kuin yksikään aikaisempi vuosi. Vaikka jatkoimmekin edistymistämme kaikkien BioWaren peliprojektien kanssa, on kotoa työskentely pandemian aikana vaikuttanut tuottavuutemme, eikä kaikki ennen COVID-19:ää tekemiäme suunnitelmia voi toteuttaa ilman, että asettaisimme kohtuutonta stressiä tiimeillemme, BioWare-tuottaja Christian Dailey summaa.

BioWare vahvisti Anthem Next -hankeensa hieman reilu vuosi sitten, mitä ennen siitä ehti liikkua myös huhuja jo loppuvuodesta 2019. Kyseessä oli BioWaren pyrkimys vastata alkuvuodesta 2019 ilmestyneen Anthemin saamaan nihkeään vastaanottoon. Epäselvää on, miten konkreettisia muutosideoita pelitalossa lopulta syntyi pelin varalle.

Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan Anthem Nextin parissa työskennellyt tiimi sai sekin tiedon asiasta tänään. Kehittäjät siirtyvät Bloomberg-toimittaja Jason Schreierin mukaan työstämään uusinta Dragon Agea.

Anthemin verkkopalvelujen on määrä pysyä pystyssä päätöksestä huolimatta.

Lähde: BioWare, Bloomberg, Jason Schreier (Twitter)

Lisää luettavaa