Elisan laajakaistamainoksessa komeilee videopeli-ikoni. Ovatko tekijänoikeudet huomioitu?

Elisan mainoskampanjassa poseeraa Bethesdan Vault boy. Ostathan sinäkin laajakaistasi maailman lopun jälkeen?

28.8.2012 07:00

Facebookissa kiertää valokuva teleoperaattori Elisan mainoksesta, jossa komeilee sarjakuvatyyliin piirretty hahmo. Kuva muistuttaa hämmästyttävällä tarkkuudella erästä tunnettua videopelihahmoa, Bethesdan Fallout-sarjasta tuttua Vault boyta.

Sarjakuvamaisesta ilmeestä huolimatta Vault boy ei ole se kaikkein iloisin hahmo. Fallout-pelisarja kun perustuu maailmanlopun jälkeiseen ympäristöön, jossa elämä on väkivaltaista ja raakaa, ja missä epämuodostuneet mutantit temmeltävät aroilla.

Vault boyn käyttö mainosmateriaalissa kummastuttaa. Falloutit ovat yksi tunnetuimmista ja parhaiten myynneistä sarjoista kautta aikain, mutta edustavatko ne sitä imagoa, mitä Elisa haluaa? Yhteistyö Bethesdan kanssa on toki ihailtavaa, vai onko tapauksessa käynyt niin hassusti, että suomen suurimpiin teleoperaattoreihin lukeutuva Elisa on käyttänyt mainostoimiston luvatta hankkimaa materiaalia?

Katso Elisan mainos tästä.

Päivitys 28.8.2012 klo. 9:57

Tietoviikon mukaan Elisan myöntää virheensä. Yrityksen viestinnästä vastaava Katiye Vuorela kommentoi näin:

-Kyseessä on yhden työntekijämme inhimillinen virhe. Hän ei ole tajunnut, että kuvan käyttöön tarvitaan lupa.

-Mainos poistetaan tiistaiaamuna kello 10, heti myymälän avauduttua. Kuvan luvaton käyttö ei ole toimintaperiaatteidemme mukaista, ja joudumme nyt selvästi käymään säännöt tarkasti läpi henkilökunnan kanssa.

Lisää luettavaa