Vuodesta 2007 asti Electronic Artsin toimitusjohtajana toiminut John Riccitiello jättää tehtävänsä. Miehen on tarkoitus astua alas johtajan pallilta maaliskuun 30. päivä, jolloin hän myös luopuu paikastaan Electronic Artsin hallituksessa.

Erokirjeensä mukaan Riccitiello on tehnyt päätöksen vetäytyä, sillä hän kokee olevansa vastuussa EA:n odotettua heikommasta taloudellisesta suoriutumisesta viime aikoina. Hän kuitenkin kertoo olevansa ylpeä siitä, miten EA on yhtiönä onnistunut siirtymään digitaalisten pelien ja palvelujen pariin.

Väliaikaisesti Riccitiellon korvaa EA:n toimitusjohtajana vuosina 1991-2007 toiminut Larry Probst. Hänen johdollaan pelijätti pyrkii etsimään vakituista korvaajaa mahdollisimman nopeasti.

Riccitiello loikkasi EA:lle ensimmäistä kertaa vuonna 1997, jolloin hän toimi yhtiön operatiivisena johtajana. Hän jätti pelitalon vuonna 2004, mutta palasi takaisin toimitusjohtajan pestiä varten.

EA:n vallanvaihto tapahtuu nopeasti SimCityn kaaosmaisen – joskin myynnillisesti samalla myös sarjan kannalta ennätyksellisen hyvän – julkaisun jälkeen. Riccitiellon aikana yhtiö tuotti esimerkiksi myös suurella rahalla Star Wars: The Old Republic -massiiviroolipelin, joka viime vuonna päädyttiin muuttamaan ilmaispelimallia mukailevaksi pelaajien houkuttelun tähden.

Lähde: EA, Gamesindustry

Lisää luettavaa