Electronic Artsin entinen pääjehu pelimoottorifirma Unityn johtoon

John Riccitiello on uusi Unity Technologiesin johtaja. Unityn perustaja kuitenkin lupaa, ettei juuri minkään pitäisi yhtiön toiminnan kannalta kuitenkaan muuttua.

22.10.2014 17:47

Unity-pelimoottoristaan tunnettu teknologiayhtiö Unity Technologies on saanut uuden toimitusjohtajan. Vastaisuudessa toimesta on vastaamassa yhtiön perustajiin lukeutuvan David Helgasonin sijaan John Riccitiello, jonka monet tuntevat varmasti vähintään entisenä Electronic Artsin toimitusjohtajana.

– Minulla on ollut kunnia työskennellä Johnin kanssa läheisesti menneen vuoden ajan aina siitä lähtien, kun taivuttelin hänet liittymään hallitukseemme. On ollut ilo nähdä, miten hänen intohimonsa Unitya ja tekemäämme työtä kohtaan on kasvanut sitä mukaan, kun hän on päässyt tutustumaan Unityn yhteisöön aina vain paremmin, Helgason juhlistaa Unityn kotisivuilla.

Toimitusjohtajan vaihtuminen ei kuitenkaan tarkoita, että Helgasonin aika Unitylla olisi päättymässä. Vastaisuudessa mies keskittyy huolehtimaan pääasiallisesti Unityn strategian kehityksestä ja pelinkehittäjien kanssa kommunikoinnista, minkä hän kokee olevan juuri se osa Unitya, jonka parissa hän rakastaa työskennellä.

Helgason myös lupaa, ettei Riccitiellon tulo Unitylle ole varsinaisesti mullistamassa yhtiön toimintaa.

– Jos tämä tarkoittaa jotain, niin sitä, että olemme entistäkin keskittyneempiä varmistamaan, että kaikilla on pääsy parhaaseen teknologiaan ja palvelutarjontaan. Haluamme, että teidän kaikkien käytössänne on parhaat työkalut ja mahdollisuudet, ja olemme tekemässä kaikkemme, jotta voimme saavuttaa tämän kautta linjan.

Unity on tällä hetkellä eräs maailman suosituimpia pelimoottoreita ja siitä ovat ottaneet ilon irti varsinkin useat pienemmän kokoluokan kehittäjät niin konsoleilla, tietokoneilla kuin mobiililaitteillakin. Pelit kuten Hearthstone, RochardGone Home, Angry Birds EpicCities in Motion 2, Wasteland 2 ja Oddworld: New ’n’ Tasty on kukin rakennettu Unitya käyttäen.

Lähde: Unity Technologies

Lisää luettavaa