Electronic Arts taivuttaa SimCityn opetuskäyttöön

Electronic Arts julkaisee SimCityn ohella SimCityEDU-nimisen kokonaisuuden, jonka on tarkoitus tarjota työkaluja opetuskäyttöä varten.

20.1.2013 23:37

Euroopassa maaliskuun 7. päivä julkaistavaa uutta SimCity-peliä ei ole tarkoitus tuoda markkinoille pelkästään vain viihdekäyttöä varten. Electronic Arts on ilmoittanut kehittävänsä parhaillaan pelin yhteyteen niin sanottua SimCityEDU-verkkoyhteisöä, joka on suunniteltu opetuskäyttöä varten.

– Vuosikymmenten ajan SimCityä on kehuttu koulutusyhteisön toimesta vetovoimaiseksi videopeliksi, joka tarjoaa voimakkaan oppimiskokemuksen opettamalla ongelmanratkaisutaitoja kekseliään pelattavuuden avulla, kuvailee Maxis-pomo Lucy Bradshaw.

Yhteisön avulla kouluttajien kerrotaan voivan jakaa eteenpäin digitaalisia tuntisuunnitelmia, jotka pohjautuvat tuoreeseen kaupunkirakentelupeliin. Idea avulla toivotaan, että opiskelijoita voitaisiin rohkaista pohtimaan kriittisesti modernien kaupunkien kohtaamia haasteita.

SimCityEDU on tarkoitus nähdä ainakin Yhdysvalloissa maaliskuussa ja sen kehityksessä auttaa voittoa tavoittelematon GlassLab-organisaatio. Kokonaisuuden beetavaihetta varten haetaan parhaillaan testaajia täällä.

Lisää uudesta SimCitystä voi lukea tammikuun Pelaaja-lehdestä.

Lähde: EA, Joystiq

Lisää luettavaa