Electronic Arts tahtoisi ikioman Grand Theft Autonsa

Julkaisijajätti Electronic Arts kaipaa katalogiinsa Grand Theft Auton ja Assassin's Creedin kaltaisia toimintahittejä.

18.10.2015 08:52

Julkaisijajätti Electronic Arts tahtoo paikata valtavan aukon tarjonnassaan.

Pelisivusto IGN:lle antamassaan tuoreessa haastattelussa Patrick Söderlund EA:n johtoportaasta huomauttaa, että toisin kuin monet julkaisijakollegansa, yhtiö on vielä vailla minkäänlaista suurta hittitoimintasarjaa. Siinä missä Take-Twolla on Grand Theft Auto ja Ubisoftilla Assassin’s Creed, EA:n toimintatarjonta ammottaa tyhjyyttään. Söderlundin mukaan asia tullaan kuitenkin korjaamaan lähitulevaisuudessa.

– Alamme suurin lohko on toiminta, eikä meillä ole sitä paljon. Electronic Artsia ei tunneta todella suurista toimintapeleistä. Uusi strateginen suuntamme on laajentaa portfoliotamme sillä saralla, ja tutkailla mitä ehkä ennennäkemätöntä voisimme tuoda pelaajille, Söderlund selittää haastattelussa.

Vaikka tahtotila on EA:lla kova, uuden genren valloittaminen vaatii julkaisijalta kuitenkin paljon. Söderlundin mukaan kunnianhimo yksin ei riitä: valtavan mittakaavan projekti kaipaa myös kokenutta johtajaa sekä halua ja kykyä sijoittaa uudenlaisten pelien kehitykseen. 

IGN tiedustelee ”oikeanlaisten tekijöiden” perään kuuluttavalta mieheltä haastattelussa, onko jotain vastaavaa mahdollisesti työn alla EA:n omilla studioilla. Yksi vahvimmista kehittäjäehdokkaista lienee entisen Ubisoft-konkari Jade Raymondin Motive Studios, jonka projekteista ei ole juuri hiiskuttu sen perustamisen jälkeen.

– Raymond tahtoi kokeilla jotain erilaista. Hän tahtoi kehittää toimintapelejä ja me tahdoimme lähteä siihen suuntaan… Kaikki loksahti paikalleen, ja siksi teimme sen, Söderlund vihjaa.

Lähde: IGN, PC Gamer

Lisää luettavaa