EA ei kiinnostunut miljoonahitti Rocket Leaguen julkaisemisesta, nyt ääni on muuttunut kellossa

Rocket League olisi saattanut olla Electronic Artsin oma hitti, jos pelijätti olisi vuonna 2011 halunnut vain napata pelin osaksi EA Partners -ohjelmaansa.

20.6.2016 19:28

Miljoonia pelaajia pian jo vuoden ajan viihdyttänyt Rocket League yritettiin aikoinaan tuoda maailmaan Electronic Artsin tuella. Kehittäjä Psyonixin suunnitteluvastaava Corey Davis on kertonut Twitter-tilillään, että Psyonix koetti vuonna 2011 saada peliään osaksi nykyisin jo edesmennyttä EA Partners -julkaisuohjelmaa, mutta tuli kuitenkin tyrmätyksi jossain vaiheessa hakuprosessia.

Paljastus on sinällään huvittava, sillä Electronic Arts -pomo Patrick Söderlund kuvaili hiljattain viihdesivusto IGN:n haastattelussa, kuinka yhtiö haluaisi auttaa vielä tuomaan maailmaan seuraavan Rocket Leaguen kaltaisen ilmiön osana uutta EA Originals -indieohjelmaansa. EA paljasti Originalsin aiemmin viime viikolla E3-messujen yhteydessä yhdessä ohjelmaan mukaan kuuluvan Fe-pelin kanssa.

– Olisinko halunnut olla se henkilö, joka löysi Rocket Leaguen? Kyllä. Haluaisinko sen olevan EA-nimike? Tietysti haluaisin, Söderlund summaili IGN:lle.

Tietystikään tiedossa ei ole tarkalleen, miten Psyonixin ja EA:n neuvottelivat menivät aikoinaan Rocket Leaguen suhteen. Muistaa myös sopii, että Rocket League on eräänlainen jatko-osa vuonna 2008 ilmestyneelle Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars -pelille, joka ei aikoinaan varsinaisesti räjäyttänyt tietään pelaajien suursuosioon Rocket Leaguen tavoin. On periaatteessa siis ymmärrettävää, miksei Rocket League välttämättä sytyttänyt julkaisijaa ainakaan vielä ideatasolla.

Lähde: Corey Davis (Twitter), IGN, PC Gamer

Lisää luettavaa