The Elder Scrolls Onlinea mainostavan pöytäroolipelin julkaisu meni reisille plagiointisyytösten myötä

Bethesdan ilmaiseksi jakelema pöytäroolipeli tuntui monille pelaajista vähän turhankin tutulta.

11.5.2019 09:19

Bethesda on ajautunut tällä viikolla vaihteeksi taas nihkeään valoon sen jouduttua poistamaan The Elder Scrolls Onlinen tulevaa Elsweyr-lisäosaa mainostaneen pöytäroolipeliseikkailun. Bethesda alkoi jaella pöytäroolipeliä ilmaiseksi alkuviikosta sosiaalisen median ja Dropbox-palvelun kautta, kunnes monet pelityypin fanit huomasivat siinä selkeitä yhtäläisyyksiä vuonna 2016 julkaistuun Dungeons and Dragons -seikkailu The Black Roadiin.

Havaintojen perusteella The Elder Scrolls -pöytäroolipeli oli käytännössä ottanut ison osan tekstistään The Black Roadista ja muovannut sitä kevyesti sieltä täältä uudelleen. Tuttuja asioita oli esimerkiksi ilmaistu hieman erilaisin sanakääntein, mikä osui lopulta The Black Roadia tekemässä olleen Paige Leitmaninkin silmiin. Sittemmin poistetussa Facebook-kirjoituksessaan Leitman julkaisikin ison joukon vertailukuvia, jotka ovat yhä silmäiltävissä Ars Technica -sivustolla.

Ars Technicalle Leitman totesi jälkikäteen, ettei kommentoi tapausta ennen kuin The Black Roadin molemmat tekijät ovat pystyneet kunnolla keskustelemaan ja selvittämään asiaa keskenään.

Bethesdan mukaan yhtiö poisto roolipelin jakelusta voidakseen tutkia tapausta tarkemmin. Alkuperäisen julkaisun yhteydessä se oli todennut, kuinka roolipeli oli peräisin Bethesdan alankomaalaisesta yksiköstä. Peli oli ilmeisesti varta vasten tilattu markkinointikäyttöön, mutta tarkoituksena sen oli tietenkin olla uniikki seikkailu, eikä plagioitu versio jo olemassaolevasta seikkailusta.

Lähde: Ars Technica, The Elder Scrolls Online (Twitter)

Lisää luettavaa