Elämää ensimmäisessä persoonassa – id Softwaren perustajiin kuuluvalta John Romerolta ilmestyy omaelämäkerta

Elämää ensimmäisessä persoonassa, kohta myös kirjan muodossa.

14.5.2022 15:49

Pelihistorian pioneereihin kuuluvalta pelisuunnittelijalta John Romerolta ilmestyy ensi vuoden tammikuussa omaelämäkerta.

Kirjan kuvauksen mukaan DOOM Guy: Life in First Person -niminen opus kertoo herran tarinan hänen omin sanoin aina uran alkuhämäristä nykyhetkeen saakka niin yksityiselämän kuin pelialalla työskentelynkin osalta. Erityispoimintana julkaisun on myös määrä kertoa, mitkä syyt johtivat isoon riitaan ja lopulta totaaliseen välirikkoon id Softwaren toisen perustajan John Carmackin kanssa.

Romeron itsensä mukaan elämäkerta kertoo positiivisen tarinan kiitollisuudesta pelien parissa vietettyä elämää kohtaan. Tälläkin hetkellä ennakkotilattavissa olevan teoksen voi tilata esimerkiksi Romero Gamesin verkkosivujen kautta.

John Romero aloitti työskentelyn pelien parissa vuonna 1980. Vuosien varrella ansioluetteloon ovat kuuluneet niin Wolfenstein, Doom, Quake kuin Ion Stormin riveissä tuotettu Daikatanakin. Mies on työskennellyt vaimonsa Brenda Romeron kanssa perustamassaan Romero Games -pelitalossa vuodesta 2015 lähtien.

Lähde: Twitter, Romero Games

Lisää luettavaa