Eidos irtisanoi 27 Thiefin julkaisun jälkeen

Uuden Thiefin kehittäjä irtisanoi 27 henkilöä pelin julkaisun jälkimainingeissa.

5.3.2014 11:00

Eidos Montreal -pelistudiosta on irtisanottu 27 henkilöä, emoyhtiö Square Enix on vahvistanut.

Irtisanomiset seuraavat kanadalaisstudion viimeisimmän projektin, viime viikolla kauppoihin saapuneen Thiefin julkaisua. Vuonna 1998 käynnistyneen Thief-pelisarjan niin kutsuttu uudelleenkäynnistys sai vaihtelevan vastaanoton pelimedialta ja pelaajilta, mutta irtisanomiset liittyvät Square Enixin mukaan lähinnä nykyisiin ja tuleviin kehitysprojekteihin valmistautumiseen.

Julkaisijan Eurogamerille antaman lausunnon mukaan mahdollisimman iso osa kehittäjistä pyritään sijoittamaan uusiin tehtäviin yhtiön sisällä. Sisäisten siirtojen lisäksi irtisanotuille on pyritty järjestämään tilaisuuksia tutustua muihin Montrealin alueella sijaitseviin kehittäjiin uusien työskentelymahdollisuuksien löytämiseksi.

Eidos Montrealin tiedetään työstävän tällä hetkellä ainakin jatkoa Deus Ex -pelisarjaan. Vuonna 2011 julkaistun Deus Ex: Human Revolutionin kehittänyt studio ei kuitenkaan ole paljastanut konkreettisia suunnitelmia uusien pelien varalle, ja tällä hetkellä kehitystyön tilanteesta ei ole virallista tietoa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa