Ei SteamOS-yksinoikeuspelejä Valvelta

Valve ei lähde taktikoimaan SteamOS:lle lisäsuosiota kehittämälle käyttöjärjestelmälle ainakaan suuria yksinoikeuspelejä.

4.11.2013 18:30

Oman SteamOS-käyttöjärjestelmänsä viime syyskuussa julkistanut Valve ei ole aikeissa heittää jatkossa kaikkia muniaan samaan koriin. Viihdesivusto IGN:lle antamassaan haastattelussa pelitalon edustaja Greg Comer vakuutteli, että huoli SteamOS-yksinoikeuspeleistä on aikalailla turha.

– Ette tule näkemään yksinoikeudella SteamOS:lle tehtyä ”killer app” -sovellusta meiltä. Me emme lähde tekemään mitään tämän suuntaista, Comer selosti.

Myöskin kolmannen osapuolen kumppaneille puhuessaan Valve on Comerin mukaan kertonut, että kehittäjien kannattaisia tehdä pelejä niin mahdollisimman monelle alustalla kuin vain mahdollista. Yksinoikeuksien välttelyä Valve yksinkertaisesti perustelee sillä, etteivät eksklusiivipelit ole yhtiön filosofian mukaisia.

Yksioikeustietojen ohella nettiin on tänään maanantaina ilmaantunut myös ensimmäisiä kuvia Valven omasta Steam Machine -prototyypistä. Samalla yhtiö on kertonut ainakin IGN:lle ja The Verge -sivustolle, että se on aikeissa julkistaa muita Steam-koneita työstävät yhteistyökumppaninsa ensi tammikuussa CES 2014 -messuilla.

Vuorostaan Steam-ohjainten suhteen yhtiö on kertonut, ettei se ei ole ainakaan alustavasti aikeissa ulkoistaa niiden valmistusta.

The Verge -sivuston kokemuksia Valven uutuustuotteista voi lukaista lähdelinkin kautta.

Lähde: IGN, Polygon, The Verge

Lisää luettavaa