Ei ihan niin yksinkertaista, rakas Watson – Pikachu lähtee Sherlock Holmesin jalanjäljille

Jo peräti kaksi vuotta sitten alkujaan kiusoiteltu Pokémon-aiheinen salapoliisipeli on muuttumassa viimein todellisuudeksi. Ainakin Japanissa, siis.

26.1.2016 17:58

Nintendo ja The Pokémon Company ovat paljastaneet virallisesti uuden Pikachu-aiheisen 3DS-pelin. Japanissa ensi viikolla julkaisunsa on saamassa eShopin kautta Great Detective Pikachu: Birth of a New Duo, joka nimensä mukaisesti on vanhan kunnon sähkörotan tähdittämä salapoliisiseikkailu.

Pelin on kehittänyt Pokémon Ranger -pelejä aikaisemmin muun muassa tehtaillut pelitalo Creatures!, jolla on historiaa myös EarthBound-sarjaa aikoinaan luomassa olleen Ape-yhtiön kanssa. Aikaiseksi studio näyttää tällä kertaa saaneen varsin tarinavetoisen seikkailupelikokemuksen, jossa puhekykyinen Pikachu-hahmo ratkoo metsästäjänhattu päässään mysteereitä ihmisnuoren kanssa.

Tämä ei ole varsinaisesti ensimmäinen kerta, kun The Pokémon Company on puhunut Pokémon-aiheisesta salapoliisiseikkailusta. Vihiä tuotoksesta saatiin alunperin itse asiassa jo vuonna 2013, kun yhtiö esitteli peli-ideaa osana japanilaista televisio-ohjelmaa.

Varmuutta ei ole vielä siitä, onko peli tulossa koskaan länsimaisille markkinoille. Tänä vuonna tulee tosin kuluneeksi jo peräti 20 vuotta Pokémon-pelisarjan synnystä, joten on kyllä luultavaa, että Nintendo haluaisi ottaa moisesta vielä kaiken mahdollisen ilon irti. Hiljattain yhtiö julkaisi jopa lähestyvän Super Bowlin kunniaksi uuden eeppisen mainoksen ihan vain Pokémonien pitkää taivalta juhlistaakseen.

Lähde: Siliconera, Gematsu, Famitsu

Lisää luettavaa