Early access ei pelota kansaa – puolet Steamin uusimmista miljoonahiteistä ovat keskeneräisiä

Early access -pelit myyvät Steamissa nykyään parhaimmillaan siinä, missä mittavat valmiit pelinimikkeetkin.

6.9.2015 22:52

Vielä kehityksessä olevien early access -pelien hankinta ei näytä Steam-käyttäjiä juuri tänä päivänä arveluttavan. Valven pelipalvelusta dataa keräävän Steam Spy -sivuston mukaan tämän vuoden aikana tavalla jos toisella julkaistusta pc-peleistä kuusi on yltänyt Steamissa nyt miljoonan kappaleen myynteihin ja peräti puolet niistä ovat olleet early access -pelejä.

Steam Spyn mukaan miljoonamyyntiin Steamissa tänä vuonna yltäneet uudet pelit ovat olleet niin Grand Thetf Auto V, Cities: Skylines, Rocket League, Besiege, Ark: Survival Evolved ja H1Z1. Early access on kohtalaisesti edustettuna myös 500 000 kappaleen myynnit ohittaiden uusien pelien joukossa, sillä kyseiseen ryhmään lukeutuvat Dying Lightin, The Witcher 3:n, Total War: Attilan ja Pillars of Eternityn lisäksi vielä sekä Stranded Deep ja Killing Floor 2.

Steam Spy perustaa tietonsa Steamissa tehtyihin peliasennuksiin. Data koskee nimenomaan myös vain Steamia: esimerkiksi monet The Witcher 3:n pc:lle hankkineet pelaajat ovat saaneet oman kopionsa pelistä GOG.com-kauppapaikan kautta ja näin ollen edellä mainittu lukema ei kuvasta The Witcher 3:n täyttä pc-menekkiä.

Valve lanseerasi Steamin Early Access -osaston alkujaan vuoden 2013 alussa. Sen ideana on ollut tuoda pelinkehitys ja pelaajat lähemmäksi toisiaan pelaajien pystyessä antamaan hankkimistaan peleistään palautetta, kun ne ovat vielä kehityksessä. Samalla pelinkehittäjät voivat yrittää kerätä hieman ylimääräistä lisärahoitusta pelilleen.

Mikään ei toki takaa sitä, että Steamissa olevat early access -pelit aina valmistuisivat. Viime vuonna ilmoille tuotiin tutkimus, jonka mukaan vain neljännes kaikista Steamin early access -peleistä on saatu tavalla jos toisella valmiiksi.

Lähde: Steam SpyGamesIndustry

Lisää luettavaa