EA:n vanha huippustudio kutistui tukikehittäjäksi, uusi extreme-ajopeli hyllytettiin

Criterion Gamesilta ei kannattanekaan odottaa ulos enää sen pari vuotta sitten julkistamaa extreme-urheiluvetoista ajopeliä. Ensisijaisesti studio on pudonnut EA:n sisällä nyt tukirooliin.

22.6.2016 16:03

Criterion Gamesin kaksi vuotta sitten varoisesti paljastettu extreme-urheiluvaikutteinen ajoneuvopeli ei näytä olevan tapahtumassa. Julkaisija Electronic Arts on kertonut ainakin Eurogamer- ja GameSpot-sivustoille, ettei studio enää työskentele kyseisen projektin parissa, vaan se on sen sijaan ajautunut enemmän tukirooliin pelijätin sisällä.

Viimeisinä vuosina Criterion on avustellut esimerkiksi Battlefrontin sekä Battlefield Hardlinen kehittyksessä, ja nyt hiljattain se on ollut mukana luomassa Battlefrontiin pohjautuvaa virtuaalitodellisuuskokemusta. EA:n Tähtien sota -projektit vaikuttaisivatkin olevan tällä hetkellä studion ensisijainen työllistäjä, joskin julkaisija on kyllä vihjannut, että jonkinlaisia ideoita uudenlaisia pelinimikkeitä varten on studiossa kyllä myös hauduteltu jonkin verran.

Alunperin jo 90-luvun puolella perustettu Criterion tuli aikoinaan parhaiten tunnetuksi Burnout-sarjan luojana sekä yhtenä Need for Speed -pelien avainkehittäjänä. Need for Speedin siirryttyä kuitenkin Ghost Gamesin haltuun kutistui Criterion noin 20 hengen studioksi, josta monet kehittäjät suuntasivat avustamaan erityisesti juuri Ghost Gamesia. Samassa yhteydessä studion entiset vetäjät Alex Ward ja Fiona Sperry kumppaneineen lähtivät perustamaan omaa Three FIelds Entertainment -studiotaan, joka julkaisi hiljattain debyyttipelinsä Dangerous Golfin.

Osana EA:ta Criterion on toiminut vuodesta 2004 asti.

Ohessa muistutuksena E3 2014 -messuilla näytetty pätkä Criterionin edellä mainitusta ajoneuvopelistä. Tuotosta ei koskaan ehditty nimeämään ainakaan julkisesti.

Lähde: Eurogamer, GameSpot

Lisää luettavaa