EA:n Origin-palvelu joutui tietomurron kohteeksi – sadat salasanat verkkoon

Verkkoon hylätty käyttäjätietolista sisältää satoja Origin-tilejä salasanoineen ja pelikirjastoineen.

17.10.2015 09:01

Julkaisijajätti Electronic Artsin Origin-pelilatauspalvelu on joutunut tietomurron kohteeksi.

Verkkoon Pastebin-sivustolle vähin äänin jätetty tiedosto sisälsi kuutisensataa käyttäjätiliä, joiden salasanojen ja sähköpostiosoitteiden ohella listaan oli sisällytetty syntymäpäiviä ja otoksia pelikirjastojen sisällöstä. CSO-tietoturvasivuston mukaan tiedostoon oli valikoitunut vain käyttäjätilejä, joiden alkukirjain osui akselille A-F.

On epäselvää, onko tietojen alkuperäinen lähde Origin itse, vai onko vuodettu materiaali kaivettu esiin muita kanavia pitkin. Electronic Artsin itsensä mukaan palvelinmurrosta ei ole minkäänlaisia todisteita, mutta yhtiö näytä täysin kieltävän iskun mahdollisuutta.

– EA-käyttäjätiliin käsiksi pääsevä hakkeri voi pelata mitä tahansa sillä ostettuja tai tiliin liitettyjä pelejä. Tilit ovat paitsi rahallisesti arvokkaita, mutta myös käyttäjien vainoamisen ja imitoinnin välikappaleita, Originin entinen yhteisövastaava Sam Houston kommentoi CSO:lle.

Houston muistuttaa sivuston artikkelissa myös, että EA on yhtiönä monien pelaajapiirien yhteinen vihan kohde ja siispä riskialtis vastaavalle toiminnalle. Mies ei kuitenkaan ole enää yhtiön leivissä, joten hänen sanojaan ei pidä tulkita minkäänlaisena virallisena lausuntona.

EA pyrkii omien sanojensa mukaan turvaamaan vuodettujen käyttäjätilien tietosuojan, ja kehottaa asiakkaitaan käyttämään eri salasanoja ja käyttäjänimiä eri palveluissa riskien minimoimiseksi.

Lähde: CSO, Polygon

Lisää luettavaa