Electronic Arts on tarttumassa vihdoin toimeen ja puuttumassa FIFA-futispelin verkkopalvelussa rehottaviin ongelmiin. Hakkerit ovat syksystä lähtien käyttäneet Ultimate Team -pelitilaa ja sen korttikauppaa käyttäjätilien varojen muuntamiseksi myyntikelpoiseen muotoon.

Päivitys tulee linjoille huomenna Xbox Livessä ja keskiviikkona PlayStation Networkissa. Sen olisi tarkoitus parantaa ainakin Ultimate Team -ominaisuuksien turvallisuutta kolmella eri tavalla.

Kirjautuessaan ensimmäistä kertaa päivityksen jälkeen Ultimate Teamiin pelaajat joutuvat asettamaan uniikin vastauksen turvallisuuskysymykseen. Mikäli kyseisellä tilillä myöhemmin yritetään tehdä toisella konsolilla kauppaa, täytyy vastaus kyseiseen kysymykseen puolestaan tietää.

Päivityksen jälkeen pelaajat voivat myös lähettää kauppatarjouksia ainoastaan ystävälistansa henkilöille.

Niin kutsutussa ”FIFA-hakkeroinnissa” pahantekijät hankkivat tavalla tai toisella tietoonsa Xbox Live -käyttäjien tunnukset. Hakkereiden toimintatapoja tässä vaiheessa operaatiota ei tiedetä varmasti.

Kun pääsy käyttäjätiliin on turvattu, saatetaan siihen liitetty Windows Live ID ja pelaajatunnus vaihtaa. Kaikki tiliin liitetyt Microsoft-pisteet puolestaan hassataan joko Live Arcade -peleihin tai tavallisesti FIFA:n Ultimate Teamin kortteihin. Korttikaupan avulla rahaa tai rahanarvoista sisältöä saadaan siirrettyä tililtä toiselle nopeasti.

Mikäli luottokorttitiedot ovat tilin mukana, käytetään niitä ylimääräisten pisteiden ja mahdollisesti sisällön ostamiseen. Kun tili on lypsetty tyhjäksi, myydään se verkon epämääräisillä kauppapaikoilla eteenpäin.

Myyjät antavat kaupattaville tileille hyvin rajoitetun, yleensä vain muutaman tunnin takuun. Tiliin liitetyt pisteet on käytettävä ja pelit ladattava konsolilleen nopeasti, ennen kuin alkuperäinen käyttäjä ja Microsoft ehtivät reagoimaan tilanteeseen.

Hakkerointitapaukset ovat herättäneet Internetissä paljon närää, eivätkä vähiten Microsoftin ja Electronic Artsin nihkeyden vuoksi. Microsoftin vakiotoimenpiteisiin näissä tapauksissa kuuluu muun muassa käyttäjätilien jäädyttäminen, toisinaan jopa yli kuukaudeksi.

Hakkerointiuhrien tarinoita voi lukea esimerkiksi täältä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa