EA sulkee Visceral Gamesin – odotettu Star Wars -projekti muuttuu ja siirtyy toiselle studiolle

Electronic Arts on julkistanut yllättäen sulkevansa Visceral Gamesin ja muuttavansa sen uuden Tähtien sota -pelin tyyliä.

17.10.2017 20:48

Electronic Arts on sulkemassa Dead Space– ja Battlefield Hardline -kehittäjä Visceral Gamesin. Pelijätti ilmoitti asiasta yllättäen kotisivuillaan vahvistaen samalla, että studiossa työn alla ollut odotettu Tähtien sota -peli on ottamassa uuden suunnan.

EA:n mukaan Visceralin Tähtien sota -pelistä oli muodostumassa alunperin tarinavetoinen ja lineaarinen seikkailupeli. Pelaajien kanssa tehtyjen testien perusteella yhtiö tuli kuitenkin siihen tulokseen, että yleisö haluaa sittenkin jotain muuta, jonka pariin on mahdollista palata pitkäksi aikaa. Näin ollen vastuu projektin vetämisestä siirtyy nyt sen parissa jo aiemminkin tukitöitä tehneelle EA Vancouverille, eikä sitä kannata odottaa välttämättä ulos edes yhtiön vuoden 2019 tilikaudella.

– Muutamme peliä olemaan laajempi kokemus, joka mahdollistaa enemmän vaihtelua ja pelaajan toimia, nojaten Frostbite-moottorin kyvykkyyteen ja uudelleensuunnittelemalla pelin keskeiset elementit antaaksemme pelaajille aina vain syvemmän ja leveämmän Tähtien sota -seikkailun, EA:n pelipomo Patrick Söderlund selittää.

Kotaku-toimittaja Jason Schreierin kuuleman mukaan EA käy parhaillaan neuvotteluja Unchartedin entisen luovan vetäjän Amy Hennigin kanssa tämän ”seuraavasta liikeestä”. Alunperin merkittävä syy sille, miksi monet odottivat Visceralin Tähtien sota -peliä, oli juurikin Hennigin mukanaolo projektissa.

Visceral Games on ollut nykyisellä nimellään olemassa aina vuodesta 2009 asti, mitä ennen se toimi EA Redwood Shoresina aina vuodesta 1998 asti. Dead Spacen ja Battlefieldin ohella se on tehnyt esimerkiksi Taru sormusten herrasta -lisenssipelejä ja The Godfather -pelisovituksen.

Lähde: EA, Jason Schreier (Twitter)

Lisää luettavaa