EA pyrkii pelastamaan vanhemmat Battlefieldit GameSpy-kaadolta

GameSpyn verkkopelipalveluiden päättyessä Electronic Arts yrittää etsiä keinoja pitää vanhat Battlefield-pelit hengissä.

12.4.2014 09:30

Electronic Arts tutkii keinoja, joilla se voisi pitää vanhempia Battlefield-nimikkeitään toiminnassa tulevaisuudessakin.

Muun muassa Battlefield 2:n, Battlefield: Bad Compay 2:n ja Battlefield 2142:n moninpelin toimivuus on pian ainakin osittain vaarassa vanhan verkkopelipalvelu GameSpyn ajaessa palvelimensa alas kesän alkaessa. Kyseisten pelien pelastustoimenpiteistä kuultiin ensin Twitterissä, jossa EA:n Origin-palvelun virallinen tili lupaili, että ratkaisua GameSpyn toimintojen sammumiseen haetaan.

IGN-sivuston myöhemmin saaman EA:n lausunnon perusteella pelijulkaisija haluaa kuitenkin olla vielä varovainen, mitä se pelaajille lupaa. Lausunnon mukaan GameSpyn hylkääminen kyseisissä peleissä on vaatimassa vielä muutamien teknisten solmujen avaamista. Kunhan EA on kuitenkin tarpeeksi niiden kanssa tapellut, lupaa se jakaa lisätietoja asiasta.

90-luvun lopulla syntynsä saanut GameSpy on vetänyt viimeisiään jo aikalailla muutamankin vuoden. Olemassaolonsa aikana sen palveluita, kuten pelipalvelimien hakemiseen liittyviä järjestelmiä, on ehditty näkemään kuitenkin jo sadoissa niin pienemmissä kuin suuremmissakin peleissä.

Lähde: Origin (Twitter), IGN

Lisää luettavaa