Microsoft yllätti Skate-sarjan ystävät maanantaina iloisesti, kun se ilmoitti Skate 2:n olevan vihdoin taaksepäin yhteensopivuuden voimin pelattavissa Xbox Seriesillä sekä Xbox Onella. Iloa seurasi pian kuitenkin erikoinen tyrmistys, sillä sarjasta vastaava Electronic Arts päätti vahvistaa samaan syssyyn, että pelin palvelimet laitetaan kiinni kuukauden sisällä.

Tarkalleen ottaen palvelinsulku tapahtuu 10. joulukuuta, jolloin pelin moninpeluu rajoittuu enää vain paikallisiin skeittikarkeloihin. Sulkupäätös koskee niin pelin Xbox 360- kuin PlayStation 3 -versiota.

Sulkeutuminen ei ole suoranaisesti mikään ihme, sillä tammikuussa Skate 2:lle kertyy ikää jo 13 vuoden verran. EA:n ajoitus ilmoituksen suhteen on ollut kuitenkin niin erikoinen, että asiasta tiedottanut Twitter-viesti on sittemmin kerännyt oman joukkonsa hämmentyneitä ja piikitteleviä reaktioita.

Skate-sarjan viimeisin osa on edelleen keväällä 2010 ilmestynyt Skate 3. Parhaillaan EA:lla on kuitenkin työn alla kokonaan uusi sarjan osa, jonka kehitys on yhä tosin sen verran varhaisessa vaiheessa, ettei siitä ole toistaiseksi nähty vielä silmäystäkään pelikuvaa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa