EA: FIFA ja Madden saattavat siirtyä tulevaisuudessa vuosittaisjulkaisusta tilauspohjaiseksi palveluksi

EA:n vuosittain ilmestyvät urheilupelisarjat FIFA ja Madden saattavat yhtiön mukaan muuttua jatkossa pidempi-ikäisiksi palveluiksi.

10.11.2017 09:01

Electronic Arts on vihjaillut yhtiön muuttavan mahdollisesti FIFA– ja Madden-pelien julkaisumallin kuukausimaksulliseksi palveluksi, joskaan muutosta ei kannata odottaa vielä hetkeen.

– Lyhyt vastaus on kyllä, mutta ennen sitä pitää tapahtua muutamia asioita. Teemme joka vuosi FIFA– ja Madden-pelejä varten paljon työtä, ja uusiin versioihin tuodaan paljon uutta koodia, EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson antaa vastaukseksi pelisarjojen mahdollisesta muuttumisesta palveluiksi.

– On olemassa maailma, jossa on yhä helpompaa liikuttaa koodia ympäriinsä – maailma, jossa meidän ei välttämättä tarvitse tehdä vuosittain ilmestyviä julkaisuja. Näemme nuo pelit enemminkin jokapäiväisenä live-palveluna, Wilson jatkaa.

Wilsonin mukaan EA:lla voikin koittaa aika, jolloin FIFA– ja Madden-pelisarjan kaltaisia julkaisuja ei enää tuodakaan markkinoille joka vuosi, vaan sen sijaan pelit nojautuisivat näiden jatkuvaan päivitykseen ja kuukausimaksuihin.

Vastaava käytäntö EA:lla on sekä mobiilipelien kanssa että Korean ja Kiinan markkinoilla, joissa EA:n peleihin julkaistaan noin neljän vuoden välein isompi sisältöpäivitys sekä jatkuvilla pienemmillä päivityksillä.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa