Äskettäin ilmestynyt Dying Light saa kuin saakin vielä tuen yhteisön kehittämille modeille.

Dying Light -zombitoimintapelin perjantaina ilmestynyt ensimmäinen päivitys esti yhteisön kehittämien modien käyttämisen pc-pelaajien suureksi harmiksi. Pelin puolalainen kehittäjä Techland on kuitenkin kertonut, ettei sen tarkoituksena ollut estää Dying Lightin modaamista.

Dying Lightin Steam-sivuilla julkaistussa päivityksessä Techland kertoo pyrkineensä estämään huijaamisen Dying Lightin verkkopelissä. Pelin tiedostojen muuttamisen huijaukseksi tulkitsevan järjestelmän sivuvaikutuksena myös pelin modaaminen kävi lähes mahdottomaksi. Techlandin mukaan se kuitenkin työstää paraikaa pikaista päivitystä, jonka tarkoituksena on mahdollistaa pelin muokkaaminen.

Techland on kommentoinut myös tekijänoikeusvaatimuksia, joiden nojalla useita peliin kehitettyjä modeja ehdittiin vetää jakelusta viikonlopun aikana. Studion edustajan mukaan on toistaiseksi epäselvää miksi tekijänoikeusvaatimukset on esitetty ja vaatimusten taustalla todellisuudessa on. Techlandin kerrotaan perehtyvän asiaan tarkemmin.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa