Duke Nukem ottaa hatkat latauskauppa GOG.comista – ainakin toistaiseksi

Duke Nukemia ei vuoden vaihtuessa saa enää GOG.comista ainakaan lyhyeen toviin.

28.12.2015 16:43

Klassisten ampumasankareiden joukkoon lukeutuva Duke Nukem on vetäytymässä peliensä kanssa ainakin toistaiseksi pois latauskauppa GOG.comista. Syy juontaa juurensa pelihahmoon ja tämän peleihin liittyviin lisenssioikeuksiin, joista ei kanna vastuuta enää pelit GOG-kauppaan tuonut 3D Realms, vaan Duke Nukem Foreverin -tukikehittäjä Gearbox Software.

Jakelusta vuodenvaihteessa poistuvat pelit ovat Duke Nukem 3D Atomic Edition, Duke Nukem 1+2, Duke Nukem: Manhattan Project sekä Balls of Steel. Pelit on vielä ennen lähtöä isketty 90 prosentin alennukseen.

GOG on antanut ymmärtää, että Duke-pelien häipyminen palvelusta voi sentään jäädä vain väliaikaiseksi tapaukseksi. Kauppapaikka käy parhaillaan jo keskusteluja pelien palauttamisesta myyntiin.

Ilmeisesti Duke Nukemin GOG-kato on näkymässä jossain määrin vielä myös sarjaan liittyvässä Steam-tarjonnassakin. Ainakin 3D Realms Anthology -pelipaketin kauppaamisen on ilmoitettu loppuvan Steamissa tammikuun alkaessa. Kyseinen paketti sisältää muun muassa edellä mainittuja Duke Nukem -pelejä.

Aiemmin vastaavaa on tapahtunut esimerkiksi vanhempien Fallout-pelien kanssa noin kaksi vuotta sitten. Tuolloin pelisarjaa aikoinaan hallinnoineen Interplayn linsenssioikeudet Falloutista siirtyivät täydessä muodossaan Bethesdan haltuun, jolloin ensimmäiset sarjan osat vedettiin myynnistä sekä Steamista että GOG.comista. Bethesda palautti pelit nopeasti Steamiin, mutta GOGiin ne palasivat vasta aiemmin tänä vuonna.

Duke Nukem -kadon lisäksi GOG on ilmoittanut, että aiemmin latauspalvelussa ilmaiseksi saatavilla ollut seikkailupeliklassikko Dragonsphere on muuttumassa ensi vuonna maksulliseksi tuotteeksi. Jos sen on ehtinyt kuitenkin lisäämään ennen muutosta kokoelmiinsa, voi sen peluuta jatkaa tulevaisuudessakin ilmaiseksi.

Hiljattain GOGin ilmaispelivalikoima kasvoi myös hieman, kun alkuperäisiä Duke Nukem -pelejä mukaileva Bio Menace liittyi mukaan joukkoon. Nykyisellään GOG tarjoaa ilmaista pelattavaa reilun kymmenen tuotoksen edestä

Lähde: GOG

Lisää luettavaa