Capcomin uutuusroolipeli Dragon’s Dogma 2 on saanut takkuilevan lähdön taipaleelleen.

Eilen ilmestynyt Dragon’s Dogma 2 on saanut pelaajilta tuoreeltaan varsin kovaa kritiikkiä. Pelaajat ovat osoittaneet pettymystään esimerkiksi Steamin käyttäjäarvioissa, joiden perusteella Dragon’s Dogma 2:n vastaanotto on ollut erittäin kielteinen.

Erityisesti Dragon’s Dogma 2:n osakseen saama kritiikki on kohdistunut suorituskykyongelmiin. Pelin kerrotaan pyörivän vain siedettävästi jopa tehokkailla tietokoneilla, vaikka pelaajat karsisivat pelin grafiikka-asetuksia. Lisäksi pelaajat ovat kiinnittäneet huomiota Dragon’s Dogma 2:n mikromaksuihin. Peliin on saatavilla koko joukko parin euron hintaisia mikromaksuja, joilla pelaajat saavat esimerkiksi mahdollisuuden muokata hahmojen ulkoasua tai syventää hahmojen välisiä suhteita.

Tyly kritiikki on myös kirvoittanut anteeksipyynnön Capcomilta. Julkaisija kertoo viestissään olevansa pahoillaan vaivasta ja tutkivansa kaatuilua ja jäätymistä aiheuttavia bugeja.  Lisäksi Capcom kertoo tutkivansa keinoja suorituskyvyn parantamiseen. Suorituskykyongelmien kerrotaan liittyvän erityisesti hahmoihin liittyvään laskentaan, joka kuormittaa suorittimia erityisesti tilanteissa, joissa pelaajat kohtaavat samanaikaisesti useita hahmoja. Tämän vuoksi grafiikka-asetuksilla ei ole merkittävää vaikutusta pelin suorituskykyyn.

Capcom kommentoi viestissään myös mikromaksuihin kohdistuvaa kritiikkiä. Studion mukaan useat mikromaksuna myytävät esineet ovat saatavilla myös pelin sisällä, eikä pelaajien näin ollen ole tarvetta käyttää rahaa esineiden ansaitsemiseen. Näinpä Capcomilla ei näytä olevan aikomuksia poistaa Dragon’s Dogma 2:n mikromaksusisältöä saatavilta.

Lähde: Capcom

Lisää luettavaa